Alzheimer cafe v Decembru

Alzheimer cafe vabi svojce obolelih za demenco, obolele in vse, ki vas tema zanima na srečanje v Radovljici, ki bo potekalo

V ČETRTEK, 8. DECEMBRA OB 18.URI, V ČEBELARSKEM CENTRU LESCE, Rožna dolina 50a, Lesce

 V Radovljici bo tudi v decembru potekal Alzheimer cafe, ki ga po celi Sloveniji izvaja Spominčica – Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci.

Na drugem srečanju boste prisluhnili predavanju dr. Vida Vanje Vodušek, univ. dipl. psihologa, ki vam bo spregovoril o Sporazumevanju in žalovanju v okviru demence. V neformalnem in sproščenem vzdušju boste lahko izmenjali izkušnje, pridobili nova znanja in dobili odgovore na vprašanja.

Demenca je bolezen, ki prizadene možganske celice odgovorne za spomin, mišljenje, orientacijo, razumevanje, sposobnosti govornega izražanja ter presoje. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen. Na svetu je več kot 44 milijonov bolnikov, v Sloveniji okoli 32 tisoč. Kljub temu je bolezen pogosto stigmatizirana, nerazumljena, mnogi jo še vedno skrivajo in se je sramujejo.

Pomembno je, da o demenci spregovorimo, pridobimo čim več informacij kako se spopasti z boleznijo in kako čim dlje ohraniti zdravje.

 

 

Comments are closed.