Alzheimer cafe

Alzheimer cafe vabi svojce obolelih za demenco, obolele in vse, ki vas tema zanima na srečanje v Radovljici, ki bo potekalo

V SREDO, 9. NOVEMBRA OB 17.URI, V ČEBELARSKEM CENTRU LESCE

Rožna dolina 50a, Lesce

V Radovljici bo v novembru potekal Alzheimer cafe, ki ga po celi Sloveniji izvaja Spominčica – Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci.

Na srečanju boste prisluhnili predavanju predsednice Spominčice Štefanije L. Zlobec z naslovom Prepoznavanju demence in preventiva. V neformalnem in sproščenem vzdušju boste lahko izmenjali izkušnje, pridobili nova znanja in dobili odgovore na vprašanja.

Demenca je bolezen, ki prizadane možganske celice odgovorne za spomin, mišljenje, orientacijo, razumevanje, sposobnosti govornega izražanja ter presoje. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen. Na svetu je več kot 44 milijonov bolnikov, v Sloveniji okoli 32 tisoč. Kljub temu je bolezen pogosto stigmatizirana, nerazumljena, mnogi jo še vedno skrivajo in se je sramujejo.

Pomembno je, da o demenci spregovorimo, pridobimo čim več informacij kako se spopasti z boleznijo in kako čim dlje ohraniti zdravje.

 

 

Comments are closed.