DIGITALES

Delavnice Digitales so del mednarodnega projekta Extending creative practice in so namenjene ustvarjanju lastnega dve-minutnega filma.

S pomočjo računalniškega programa in mentorja lahko uporabite različne načine za svojo lastno filmsko pripoved – fotografije, glasbo, razne zvoke, svoje pripovedovanje … Potek delavnice obsega zanimive spoznavne skupinske vaje in skoznje iskanje teme, ki bi jo radi prikazali v filmu. Temu sledi pisanje scenarija, potem pa se že lotimo konkretnega dela na računalniku.

Delavnica obsega šest srečanj po tri šolske ure.

Na Ljudski univerzi v Radovljici smo delavnico Digitales prvič izpeljali v februarju 2012. Odziv je bil odličen, ustvarjeni filmi pa še boljši.

Kratki filmčki:

 

Delavnico Digitales je vodil Robert Oven, glasbenik, zvočni inženir, oblikovalec zvoka in animator, ki se je za to delavnico izobraževal na sedežu projekta v Londonu.

Delavnica je nastala v sodelovanju Ljudske univerze Radovljica ter MITRE, organizacije za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga. Projekt Extendive creative practice je podprt s strani CMEPIUS-a, podprograma GRUNDTVIG in BRITISH COUNCIL SLOVENIJA.

 

british_council_logoLifelong_logomitra_logocmepius_logo
 

Comments are closed.