BLOG

EGO – nujnost ali ovira

20/03/2017

23.3.2017 ob 10.30 – Milena Šimnic

V SEJNI SOBI LEDENE DVORANE NA BLEDU.

 

Kako se počutimo, ko začnemo stavek z : Jaz bom prvi….., Jaz sem….., Jaz bom…., Jaz hočem…

Se pogosto vprašamo: Kdo sem jaz?…pa ne v smislu svojega telesa.

Ego – nujnost ali ovira, ali oboje; ali znamo najti pravo ravnotežje?

Ego ali osebni jaz je postal nekakšen sinonim za slabo, sebično, vzvišeno. Zato ne preseneča, da mnogi, ki stopijo na pot duhovnega samospoznavanja, želijo najprej ‘obračunati’ z njim. Prepričujemo se, da ego nismo mi, da je on kriv za vse nepoduhovljeno in sebično v nas. Obstaja cela paleta metod, s katerimi se bolj ali manj uspešno ‘odpravlja’ ego. Vendar osebni jaz nujno potrebujemo, saj je kot magnet, ki preprečuje, da bi se osebnost razletela v neskončno število občutkov, vtisov, predstav . Potrebujemo ga vsaj toliko časa, dokler ne prepoznamo duhovnega jaza in začnemo graditi drugačen, na njem temelječ odnos do življenja.

Spoznali bomo, kako se skozi faze razvoja oblikuje naš ego. Spoznali bomo, kako se zapiramo v svoj osebni krog, kjer smo ujeti v svoje strahove. Spoznali bomo, da je lažje, da krog nadomestimo z mobiusom in pridemo v ravnotežje.

Kaj je mobius? Mobius povezuje zunanjost in notranjost, dušo in telo, materijo in duhovnost.

Napolnili se bomo z zemeljsko, rdečo energijo. Krepili bomo naše čakre in jim tudi zapeli.  Spoznali pa bomo tudi značilnosti perfekcionistov oz. se jih naučili prepoznati.

Dostopnost

Share This