Jezikovni in splošni tečaji

Znanje tujih jezikov vam odpira pot v svet. Z nami boste pridobili kvalitetno in uporabno znanje.

Jezikovni tečaji

 • Sodobne metode učenja jezikov – učenje s poslušanjem in konverzacijo
 • Učenje z naravnim govorcem
 • Interaktivno učenje
 • Vaja konverzacije z igro vlog in simuliranjem situacij, kjer boste znanje jezika potrebovali
 • Aktivno sodelovanje udeležencev
 • Prilagoditev vsebin željam udeležencev
 • Učenje na primerih iz življenja
 • Manj slovnice in več aktivnosti
 • V tečajih udeleženci pridobijo znanje za opravljanje izpitov za pridobitev javnoveljavne listine na Državnem izpitnem centru.

Jezikovni tečaji v letu 2022/23

Skupinski jezikovni tečaji

Ponujamo skupinske jezikovne tečaje na vseh stopnjah. Na tečaju boste pridobili kvalitetno znanje jezika, ki ga boste po želji lahko preverili tudi na nacionalni ravni na Državnem izpitnem centru in pridobili javno veljavno listino. Učitelj program prilagodi udeležencem, njihovemu predznanju in pričakovanjem. Če ne veste kakšno je vaše znanje jezika, po želji lahko le-tega preizkusite z uvrstitvenimi testi. Delo poteka v majhnih, homogenih skupinah od 6 do 12 udeležencev. Naši strokovno usposobljeni predavatelji so prilagodljivi in se vam osebno posvetijo. V učilnici uporabljamo tudi slušno gradivo in razne didaktične pripomočke za razgibane pogovore. Ob koncu tečaja udeleženci dobijo potrdilo.

Cena tečaja velja, če bo vpisanih najmanj 8 udeležencev. Možnost plačila na več obrokov.

Trajanje

60 ur

Cena

380 eur

 • Začetni tečaj nemščine

ZAČETEK: torek, 4.10.2022, ob 17.15

Program je namenjen popolnim začetnikom brez predznanja nemščine. Vadili bomo pravilno izgovarjavo in stavčno intonacijo, usvojili osnovno besedišče in slovnične strukture. Skupaj bomo premagali prve ovire pri stiku z novim jezikom in ugotovili, da kar nekaj besed že poznamo. Po končanem tečaju boste razumeli enostavna pisna in govorjena besedila, ki se tematsko nanašajo na vaš vsakdan oz. neposredno življenjsko okolje. Prepoznali boste posamezna pogosto rabljena poimenovanja, besede in preproste povedi, npr. na obvestilih, plakatih, v katalogih, elektronskih in sms sporočilih, v telefonskem pogovoru itd. V nemščini boste sposobni tvoriti kratka pisna in govorjena besedila. Zmožni boste enostavne komunikacije z nemško govorečimi osebami v vsakdanjih situacijah.

Trajanje

60 ur

Cena

380 eur

Prijave

lur@guest.arnes.si, 040 810 467, 04 537 24 12

 • Začetni tečaj španščine

ZAČETEK: 3. oktober 2022 ob 17.15

Na Začetnem tečaju španščine boste spoznali osnove jezika, tako da se boste sposobni sporazumevati v vsakodnevnih situacijah. Znali se boste predstaviti, opisati sebe in svojo družino, povedati od kod prihajate, naročiti hrano v restavraciji in rezervirati sobo v hotelu. Spoznali boste tudi špansko kulturo in se zabavali ob igrah konverzacije, slušnega razumevanja, branja in pisanja. Tečaj poteka po gradivu Protagonistas A1.

Trajanje

60 ur

Cena

380 eur

Prijave

lur@guest.arnes.si, 040 810 467, 04 537 24 12

Napredna španščina

ZAČETEK: ponedeljek, 26.10.2022, ob 19.00 UČILNICA ŠT. 4

Vabljeni na tečaj španskega jezika, vsi tisti, ki ste dosegli nivo znanja na ravni B1 po evropski jezikovni lestvici. Znate se sporazumevati v večini situacij, kjer sogovornik govori razločno in uporablja standardni jezik. Tekoče govorite o znanih vsakodnevnih stvareh in ste se sposobni vključiti v pogovor o splošnih temah. Uspešno uporabljate pretekle čase, poznate konjunktiv (Presente de subjuntivo). Na tečaju uporabljamo učbenik Nuevo Espanol en Marcha 3, B1.

Trajanje

60 ur

Cena

380 eur

Prijave

tajnistvo.lur@guest.arnes.si, 040 810 467, 04 537 24 12

 • Angleščina z naravno govorko

ZAČETEK: ponedeljek, 26.9.2022, ob 18.00, ZOOM (na daljavo)

Tečaj Angleščina z naravno govorko je zasnovan predvsem na govoru, saj gre za izboljšanje konverzacijskih veščin. Na vsakem srečanju se obravnavajo različne teme preko poslušanja, skupinskega pogovora, dela v parih ali individualno. Tečaj pripomore k izboljšanju komunikacije v angleščini in pravilni izgovorjavi, predvsem pa pri pridobitvi samozavesti za govor v angleščini. Tečaj ni namenjen začetnikom, ampak udeležencem, ki že poznajo osnove angleškega jezika.

Trajanje

30 ur

Cena

190 eur

Prijave

lur@guest.arnes.si, 040 810 467, 04 537 24 12

Individualni jezikovni tečaji

Prednost individualnih jezikovnih tečajev je, da je vsebinsko in časovno prilagojeno vašim potrebam, željam in interesom. Z učiteljico na uvodnem sestanku pripravita individualni načrt, v katerem določita teme in pripadajočo slovnico. Izvajamo različne jezikovne tečaje, tudi z naravnimi govorci.

Trajanje

po vaši želji

Cena

25 eur/h

Jezikovni tečaji za podjetja

Izvajamo tečaje za podjetja, ki so prilagojeni strokovnemu področju, in potrebam podjetja. Pred izvajanjem tečaja skupaj pripravimo vsebinski in časovni načrt in s tem zagotovimo najboljše možne rezultate. Tečaj lahko izvajamo v podjetju ali na Ljudski univerzi Radovljica. Ob koncu tečaja pridobite potrdilo.

Trajanje

po dogovoru

Cena

po dogovoru

Splošni tečaji

Knjigovodstvo in računovodstvo

Tečaj je namenjen vsem, ki se želite naučiti vodenja lastnega računovodstva, s.p. in d.o.o. Vodila ga bo profesorica Nataša Pfajfar.

Vsebina tečaja:

 • Uvod v računovodstvo, osnove in delitev računovodstva, knjigovodske listine, poslovne knjige, sistemi.
 • Obravnava naravnih stroškov materiala, storitev, amortizacije, stroškov dela in drugih stroškov.
 • Izdelava bilance stanja.
 • Pasivna stran bilance stanja- pregled obveznosti do virov sredstev, to je kapitala in dolgov.
 • Izračun koeficientov likvidnosti in pokritosti sredstev s finančnimi viri.
 • Ugotavljanje poslovnega izida, pogled prihodkov in odhodkov.
 • Izdelava praktičnih poslovnih primerov storitvenega podjetja in trgovskega podjetja z bilančnimi izkazi (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida).
 • Računalniška delavnica – izdelava poslovnega primera.

Vsebine se lahko tudi prilagodijo potrebam udeležencev.

Trajanje

60 ur

Cena

380 eur

Prijave

lur@guest.arnes.si, 040 810 467, 04 537 24 12

Joga obraza

ZAČETEK: ponedeljek, 26.9., ob 17.15

Gube lahko izbrišemo in preprečimo na popolnoma naraven način in si s tem povrnemo mladostni videz. Osnovni tečaj joge obraza po sistemu »Savinina joga obraza« je program aktivne vadbe, sistem specializiranih vaj, s katerimi dvigujemo in krepimo vseh 57 mišic obraza, vratu in lobanje in tako na popolnoma naraven način poskrbimo za mladosten videz. Na ta način bomo okrepili in učvrstili celoten obraz, zaradi napetih in čvrstih mišic se povešena koža vrača nazaj na svoje mesto, brišejo se gube. Zaradi boljše prekrvavljenosti kože, je stimulirana tudi proizvodnja kolagena in elastina, koža pa postane bolj napeta in sijoča.

Vadba z obrazom pa ni pomembna samo zaradi lepotnega učinka. Področje od vratu navzgor je nadzorni center našega organizma, sedež pomembnih žlez, ki nadzirajo delovanje celotnega hormonskega sistema. Z aktivacijo žlez poskrbimo za ravnovesje in regeneracijo celotnega telesa, za njegovo pomlajevanje, ohranjanje vitalnosti in energije.

Trajanje

20 ur

Cena

130 EUR

Prijave

lur@guest.arnes.si, 040 810 467, 04 537 24 12

PROGRAM RAČUNOVODJA V SODELOVANJU Z ZAVODOM RS ZA ZAPOSLOVANJE

Program računovodja je program izobraževanja in usposabljanja Zavoda RS za zaposlovanje. Namenjen  je brezposelnim osebam, ki imajo končano najmanj visokošolsko izobrazbo (prva bolonjska stopnja). V program se lahko vključite preko Zavoda RS za zaposlovanje, oziroma se obrnite na svojo svetovalko. Program je brezplačen. Ljudska univerza Radovljica je  izvajalec programa.

Program traja 200 ur in je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

Vsebina:

 • Osnove računovodstva
 • Stroškovno računovodstvo
 • Poslovodno računovodstvo
 • Analiza računovodskih izkazov
 • Davčno računovodstvo

Accessibility Toolbar