BLOG

PROGRAM MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED V MESECU MAJU

26/04/2017

PROGRAM MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED V MESECU MAJU

 

IZDELAVA REPELENTA V STIKU IN RAZPRŠILU

V aromaterpiji poznamo kar nekaj zelo učinkovitih eteričnih olj, ki uspešno s svojim vonjem, odganjajo in prelisičijo različne insekte, da nas ne pičijo.

Izdelali bomo repelent v stiku, ki ga nanašamo neposredno na kožo in repelent v pršilu, ki ga pršimo po oblačilih, čevljih, nahrbtnikih, otroških vozičkih. Delavnica je brezplačna in bo v četrtek 4.5. od 9.00 do 11.00.

IZDELAVA LOSJONA Z ALOJO VERO

V poletnih mesecih in po sončenju naša koža potrebuje vlažilno nego. Prav to nam omogoča aloja vera, ki s svojimi učinkovinami blagodejno deluje na kožo. Naučili se bomo izdelati emulzijo, kako in na kakšen način združiti vodo in olje, s katerimi naravnimi sestavinami obogatiti naš losjon. Brezplačna delavnica bo v četrtek 11.5 ob 17:0 do 19:00.

  

 

       BREZPLAČNI TEČAJ VARNE VOŽNJE

Program varne vožnje se bo začel s teoretičnim predavanjem, kjer boste obnovili znanje o prometnih predpisih in se še bolj natančno posvetili krožiščem. Tisti, ki boste pridobljeno znanje želeli preizkusiti tudi v praksi se boste lahko prijavili na praktično pol urno vožnjo. Ta bo potekala z vašim avtom ob prisotnosti inštruktorja. Popeljali se boste skozi zanimiva križišča v naši okolici, s poudarkom na razvrščanju (predvsem zavijanje v levo) in opazovanju mrtvega kota. V isti sklop praktične vožnje bomo skušali združiti še vožnje še skozi enostavnejša križišča in krožišča. Predavanje bomo izvedli v dveh srečanjih v torek 9.5 in 16.5. od 9.00 do 12.00 Vožnja: predvidena 19.5 in 20.5. Izvajalec inštruktor vožnje Gregor Solce

 

 

 

DELAVNICA FILCANJA TORBIC 

Za vse ljubitelje volnenih »filcanih« izdelkov smo pripravili  6-urno delavnico, kjer se boste naučili, kako lahko z malce spretnosti osnovno prepletena vlakna naravne ovčje volne oblikujemo v trpežen izdelek, ki je praktičen za uporabo in ličen na pogled. Osnovni material (belo in sivo volno) dobite na delavnici. S seboj prinesite staro frotirasto brisačo.

Delavnica bo: dopoldanski termin 10, 11.5 od 9.00 do 12.00

popoldanski termin 17, 18. 5 od 17.00 do 20.00

Prispevek za material 15 eur.

 

JOGA V NARAVI

Pridruži se nam na brezplačni uri joge na prostem, v čudoviti naravi Bleda. Sproščujoča vadba, ki nas skozi preproste asane (telesni položaji), različne tehnike dihanja in sproščanja privede do harmonije telesa, uma in duha. Poskrbi za prožnost telesa, nas pretegne in razgiba, umiri um in okrepi živčni in hormonski sistem. Poleg tega nas druži in poskrbi za dobro vzdušje. Dobimo se vsako sredo ob 10:00 v veslaškem centru (hangarju) na splavih. V primeru dežja se dobimo v No1 fitnesu na Bledu. Oprema: arma flex . Jogo vodi Marcela Boben in je brezplačna.

 

IZMENJAVA LASTNIH IZDELKOV, SADIK, SEMEN, MEDU, ČAJEV v torek 9.5. ob 17:00-18:30. Vsak posameznik prinese doma narejene izdelke in jih z drugimi zamenja. Če pa nimate nič in bi si kaj želeli ste tudi vabljeni.

 

 

 

 

MOŽGANSKI IZZIVI v sredo 10.5. ob 9.00-10.30

Na delavnici se boste spopadali z različnimi možganskimi izzivi: reševali labirinte, geometrijske sestavljanke, probleme z vžigalicami, logične zanke in uganke, preizkusili boste lahko različne miselne in logične družabne igre.

 

PO POTEH KULTURNE DEDIŠČINE Z MAJO VRTAČNIK v petek 12.maja Ribno in Bodešče.

Ribno je gručasto naselje, ki leži na robu rečno ledeniške terase in na nižjih terasah na levem bregu Save Bohinjke, Tipična kmečka vas, se je zaradi turizma in priseljencev močno spremenila, še vedno pa je ohranjenih nekaj objektov sakralne, profane in memorialne kulturne dediščine, ki so vredni ogleda. Vaško jedro je iz leta 1245, cerkev sv.Jakoba pa 1400l.

Bodešče, vas je prvič omenjena 1185. Leži na rečno ledeniški terasi nad Savo Bohinjko. Ohranjeni so kmečki domovi z delno zidanimi, delno lesenimiposlopji z dvokapnimi sivimi strehami. Vhodne fasade so orientirane na dvorišča, imajo kamnite portale in in rezljane lesene detajle. Zanimivo je Gradišče, kjer so našli ostanke prazgodovinske naselbine in cerkev sv. Lenarta.

Zbrali  se bomo pred  Ledeno dvorano ob 10:15 in se z avtomobili odpeljali do cerkve sv. Jakoba v Ribnem (če kdo potrebuje prevoz naj sporoči). Lahko se nam pridružite tudi ob 10:30 na parkirišču pokopališča pri cerkvi sv. Jakoba v Ribnem

Ogled bo trajal cca. 3 ure –13.30. Priporočamo pohodne palice, dobro obutev, nekaj vode, pisalo

 

16.5.  17:00-19:15 INTUICIJA- NJEN POMEN PRI ŽIVLJENSKIH ODLOČITVAH

 

18.5.  18.00-19.30 ŠKODLJIVCI IN BOLEZNI RASTLIN (Mihaela Zalokar)

 

NARAVNA ČISTILA IN MILA v torek 23.5.  17:00-19:15

 

 

 

 

 

  SPREHOD OB BLEJSKIH VILAH, zbor 25.5. 9:00-11:00 pred občino Bled (ogledali si bomo vse blejske vile, gospod Niko Rakovec nam bo povedel vso zgodovino vil ter nas v kakšno tudi popeljal). Po prihodu Arnolda Riklija v polovici 19. stoletje je Bled postal eno najbolj priznanih letovišč v Evropi. Nekateri premožnejši obiskovalci pa so si zaželeli tukaj prebiti več časa in so si zgradili svoje poletne rezidence. Te lepe vile še danes zaznamujejo izgled jezerske obale in zaledja. Nekaj jih je bilo porušenih, nekaj jih propada, nekaj pa jih je z novimi lastniki doživelo pravi preporod. Na vodenem sprehodu ob obali jezera bomo spoznali nekaj preteklosti in prebivalcev najbolj markantnih vil.

 

30.5. 17:00-19:15 AZIJSKE ZAČIMBE V NAŠEM VRTU (SAJENJE, PRESAJANJE, NEGA  UPORABA V ZDRAVILSTVU IN KULINARIKI

 

VADBA ZA HRBTENICO-vsak torek in petek 9.00-10.00

TRENING SPROŠČANJA-8.5 IN 22.5. OD 9.00-10.30

ENERGETSKA SAMOPOMOČ 10.30-13.00

  

Obvezne prijave:hpremrl@gmail.com ali 031238824 

Kje? V sejni sobi  ledene dvorane na Bledu

Dostopnost

Share This