BLOG

PROGRAM MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED V MESECU JUNIJU

19/05/2017

PROGRAM MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED V MESECU JUNIJU

MODNI NAHRBTNIKI ZA ŠOLO IN SLUŽBO IN PROSTI ČAS (5.6. od 9:00-12:00 ali 12.6. od 17:00 do 20:00)

V mesecu juniju organiziramo skupinsko šivanje modnih nahrbtnikov z vrvico. Nahrbtniki so izdelani s kombinacijo umetnega usnja in dekorativnega blaga, podloženi in v notranjosti imajo žep.

Potrebujete svoj šivalni stroj, osnovni šiviljski pribor – sukance, škarje, meter, bucike. Material lahko prinesete svoj,  lahko pa ga kupite na delavnici sami:-paketek usnje, odrezano na primerno velikost, in vrvica, 5€, paketek deko blaga za zunanji del in bombaž za podlogo ter žep,  10€.

Obvezne prijave!

DELAVNICA RISANJA PANJSKIH KONČNIC

Na delavnici boste v čudovitem okolju čebelnjaka na Selu na Bledu v Čebelarstvu Ambrožič pod mentorstvom Danijele Ambrožič risali panjske končnice. Delavnica bo trajala v treh srečanjih po 3 šolske ure (6.6, 13.6.,20.6.) od 10:00 do 12:15. Mi vam priskrbimo leseno desko, vi prinesite čopiče ter akrilne barve. Obvezne prijave!

 

 DEODORANT V STIKU

6.6. 17:00-18:30 Izdelaj si naraven deodorant v stiku, ki bo primeren za poletne dni. Prispevek za material 5 eur. Obvezne prijave!

 

  IZDELAVA REPELENTA V STIKU IN RAZPRŠILU

V sredo 7.6. od 17.00 do 18.30. V aromaterpiji poznamo kar nekaj zelo učinkovitih eteričnih olj, ki uspešno s svojim vonjem, odganjajo in prelisičijo različne insekte, da nas ne pičijo.

Izdelali bomo repelent v stiku, ki ga nanašamo neposredno na kožo in repelent v pršilu, ki ga pršimo po oblačilih, čevljih, nahrbtnikih, otroških vozičkih. Prispevek za material 5 eur. Obvezne prijave!

 

IZDELAVA NARAVNIH SMUTIJEV, SOKOV IN SADNIH BONBONČKOV BREZ SLADKORJA, Mateja Reš

V torek 13.6. ob 18:00 Delavnica je povsem praktične, kulinarične narave. Poskusili bomo smutije  in sokove iz sezonskega sadja ter zelenjave, pa tudi z divjimi zelmi. Pripravili bomo smuti in sok iz enakih sestavin. Ugotovili bomo, kakšna je praktična razlika med smutiji in sokovi, pa tudi teoretična. Namignili bomo, kaj dodati v smuti, da nas še bolje nahrani in, ali dodatki sodijo tudi v sveže stisnjen sok. Pripravili bomo tudi sadno usnje (suha sadna kaša brez sladkorja). Vabljeni tudi, da prinesete s seboj kakšen kos sveže zelenjave iz vašega vrta.

 

JESENSKI POSEVKI na njivi Mihaele Zalokar, 15.6. 18.00-19.30

Podali se bomo v naravo, natančneje kar na njivo Mihaele Zalokar. Mihaela Zalokar je biodinamična kmetovalka z Demeter certifikatom od leta 1998, že prej pa je kmetovala brez umetnih gnojil, ter kemije in s svojimi semeni. Od ustanovitve Društva Ajda Gorenjska je tudi predsednica društva. Mihaela nam bo v praksi prikazala kako pripravimo posevke za jesen. Dobimo se ob 17:30 na parkirišču pred ledeno dvorano na Bledu pod Krimom ali pa ob 18:00 na njivi Mihaele Zalokar v Zgornjih Lazah. Za več info. hpremrl@gmail.com ali 03123884

 

IZDELAVA ZELIŠČNIH MASAŽNIH MAZIL IN MASAŽNIH OLJ

20.6.  17:00-19:30 primerna tudi za opekline, pike, alergije in otekline. Vsak prejme vzorčni model mazila. Prispevek za material 5 eur. Obvezne prijave!

 

ZAŠČITA KOŽE PRED SONČNIMI ŽARKI

Na delavnici se bomo naučili spoznati tip kože, kaj je UV indeks in kaj nam pove, kako se primerno zaščititi pred sončnimi opeklinami in katere sestavine uporabiti pri izdelavi sončne kreme. Uporabili bomo le naravne sestavine. Na kratko bomo spregovorili o nevarnih sestavinah v komercialnih izdelkih za sončenje in nano delcih. Delavnica bo v četrtek 22.6. od 17.00 do 18.30. Prispevek za material 10 eur. Obvezne prijave!

 

JOGA V NARAVI

Pridruži se nam na brezplačni uri joge na prostem, v čudoviti naravi Bleda. Sproščujoča vadba, ki nas skozi preproste asane (telesni položaji), različne tehnike dihanja in sproščanja privede do harmonije telesa, uma in duha. Poskrbi za prožnost telesa, nas pretegne in razgiba, umiri um in okrepi živčni in hormonski sistem. Poleg tega nas druži in poskrbi za dobro vzdušje. Dobimo se vsako sredo ob 10:00 v veslaškem centru (hangarju) na splavih. V primeru dežja se dobimo v No1 fitnesu na Bledu.

Oprema: arma flex . Jogo vodi Marcela Boben in je brezplačna.

 

 VADBA ZA HRBTENICO-vsak torek in petek 9.00-10.00

 

Obvezne prijave:hpremrl@gmail.com ali 031238824 

Kje? V sejni sobi na Bledu

Dostopnost

Share This