BLOG

Kontaktni seminar Making Adult Education More Visible in Erasmus+ programme”

12/06/2017

Od 31.5. do 2.6. je v Zagrebu potekal kontaktni seminar Making Adult Education More Visible in Erasmus+ programme. Na dogodku je bilo 40 udeležencev (10 iz Slovenije, 10 iz Hrvaške, 5 iz Makedonije in 15 iz ostalih držav EU).

Vsem je bila dana priložnost za spoznavanje kolegov iz drugih držav in dogovore za projekte mobilnosti (KA1) z namenom, da poiščemo svojo priložnost učenja od kolegov (job shadowing) ali poučevanja na sorodnih organizacijah v tujini.

Osredotočali smo se na učenje odraslih z manj priložnostmi, še posebej tistih, ki jih bremenijo:

–          težave pri izobraževanju: tisti, ki predčasno zapustijo izobraževanje; odrasli z nizkimi dosežki;

–          ekonomske ovire: osebe, ki imajo nizek življenjski standard, nizke prihodke in so odvisne od sistema socialne pomoči; osebe, ki so zadolžene ali imajo finančne težave;

–          kulturne razlike: priseljenci, begunci ali potomci priseljenih ali begunskih družin; osebe, ki pripadajo narodnostni ali etnični manjšini; osebe s težavami pri jezikovnem prilagajanju ali kulturnem vključevanju;

–          družbene ovire: (nekdanji) storilci kaznivih dejanj;

Naša organizacija bo lahko v projektih mobilnosti KA1 lahko sama izvajala job shadowing na področju izobraževanja, pri ciljni skupini, kjer izobraževalci predčasno zapustijo izobraževanje, saj sama uspešno izvaja projekt Pum, ki je primer dobre prakse.

Prav tako pa nam je bila dana priložnost, da tudi mi obiščemo tujo organizacijo in spoznamo njihove primere dobre prakse, predvsem na področju večjega vključevanja pripadnikov moškega spola v neformalno izobraževanje.

 

 

Dostopnost

Share This