BLOG

Strokovno potovanje za slušatelje zgodovine – Univerze za tretje življenjsko obdobje

22/06/2017

Vabimo vas na strokovno potovanje po Avstriji od Dunajskega Novega mesta do Bad Ischla in Halstatta za slušatelje zgodovine preko Univerze za tretje življenjsko obdobje pod strokovnim vodstvom prof. Ane Jevševar.

ODHOD: 27. oktober 2017

PROGRAM STROKOVNEGA potovanja:

1. dan: LJUBLJANA – DUNAJSKO NOVO MESTO – HELDENBERG – ST. PÖLTN (okolica)
Zjutraj odhod iz Ljubljane in vožnja mimo Maribora in Gradca do Dunajskega Novega mesta. Postanek za ogled gradu, ki je danes vojaška akademija avstrijske vojske, do konca Avstro Ogrske monarhije pa je bila Terezijanska vojaška akademija, ki jo je ustanovila Marija Terezija. Ogled katedrale sv. Jurija z grobom cesarja Maksimilijana I. Habsburžana. Nato vožnja mimo Dunaja preko Donave do Stockeraua in dalje po Hornski cesti do Wetzdorfa ter obisk pokopališča Heldenberg, kjer so pokopani visoki oficirji avstrijske vojske. Obiskali bomo spominsko obeležje z grobom feldmaršala Radetzkya, ki se je dotaknil Slovencev s posestjo Neuhaus v Tržiču in Tivolskim gradom v Ljubljani. Dalje vožnja do Kremsa na Donavi in ogled čudovito poslikanega baročnega mesta z deli Martina Johana Schmidta. Vožnja do prestolnice Nižje Avstrije St. Pöltna ali okolice. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
2. dan: dan: ST. PÖLTN – MARIAZELL – JEZERO WOFGANG
Po zajtrku vožnja mimo Lilienfelda do Mariazell-a, Marijino Celje. Ogledali si bomo avstrijsko božjepotno središče, pa tudi priljubljeno versko središče Habsburžanov. Vožnja po krajih, ki so bili konec 19. stol. središče železarstva in jeklarstva. Dalje skozi naravovarstvene predele Alp po dolini reke Salz in Enns do Admonta. Obisk Benediktinskega samostana, ki se ponaša z največjo baročno samostansko knjižnico na svetu. Ogled muzeja in knjižnice. Nato nadaljevanje poti skozi Liezen, mimo Bad Ischla, k jezeru Wolfgang, kjer pride do izraza lepota narave in čudovito urejeno mestece St. Wofgang s prastaro znamenito gotsko cerkvijo, ki je eden lepših primerov gotske arhitekture. Nastanitev v hotelu, ob jezeru Wolfgang. Večerja in prenočevanje.
3. dan: ST. WOFGANG – BAD ISCHL – HALLSTATT – LJUBLJANA
Po zajtrku sprehod po St. Wolfgangu in obisk kavarne ” Pri belem konjičku”, kjer bo čas za kavico ali torto. Nato vožnja do Bad Ischla, ogled zdravilišča in cesarske vile s prostranim parkom, ki nas bo spomnila na Franca Jožefa, Elizabeto in ostale Habsburžane. Po ogledu vožnja v HALLSTATT ob istoimenskem jezeru, ki je stisnjeno pod visoke gore, s svojo kristalno čisto, vendar skoraj črno vodo, ki vedno očara vsakega obiskovalca. Ogled Hallstatta, ki sodi med najslikovitejša področja Avstrije, poseben pečat mu dajeta značilna arhitektura in prostorska ureditev. Ponaša se tudi z največjim solnim rudnikom v Avstriji. Vzpon z zobato železnico, nato ogled rudnika. Po ogledu povratek proti domovini in prihod v poznih večernih urah.

CENA potovanja:

230,00 EUR (najmanj 40 udeležencev), 255,00 EUR (najmanj 30 udeležencev)

PRIJAVA IN INFORMACIJA: pri prof. Ani Jevševar, GSM 031 561 449 in na TUR TUR Turizem, Tel 01 568 34 95, 041 336 812, E mail: info@turtur.si (do 1.7.)

Program – KLIKNI

Dostopnost

Share This