BLOG

Gibanje za zdravje

14/09/2017

Preko projekta Znanje Nas Aktivira bo potekal program Gibanje za zdravje.

Program Gibanje za zdravje se bo pričel v petek, 6.10. ob 19.00 v čebelarskem centru v Lescah. S seboj potrebujete podlogo, udobna oblačila in pijačo. Prijave sprejemamo na telefon 041/762-616 ali na e-mail: lur@guest.arnes.si. Lahko pa že izpolnite prijavnico Prijavnica za udeležence ZNA – RDO – Gibanje za zdravje in jo pošljete na e-mail: lur@guest.arnes.si.

Opis programa:

Program je zasnovan tako, da se bodo udeleženci lahko spoznali z različnimi oblikami vadbe. Vadba bo po zahtevnosti prilagojena ciljni skupini. Izvajalki bosta na podlagi potreb ciljne skupine oblikovala program. Prvi del bo izvajala Marcela Boben, ki bo vodila jogo. Joga je starodavna znanost o življenju, eden najstarejših naukov o ravnovesju telesa, uma in duha, ki so ga Indijci izmojstrili in izvajali že pred tisočletji. Dandanes je izvajanje telesnih položajev, asan, ter posebnih tehnik dihanja, pranayama, pogosto večinski del jogijske prakse. Asane izjemno prenavljajo, pomlajujejo in uravnovešajo celoten telesni ustroj, saj so nenasilne in rahlo raztezajo celotno telo. Krepijo nas, varujejo nas pred boleznimi in nas delajo gibke. Ko jih delamo počasi in sproščeno, razvijajo globoko dihanje, umirjajo um in uravnovešajo čustva. Z zavestnim dihanjem med asanami se umirita telo in um, sta v ravnovesju, s čimer razpadejo blokade in se izboljša pretok energije. Cilj jogijskih praks je svobodno življenje, neodvisno od zunanjih in notranjih pritiskov. Pridružite se nam na srečanjih in jogo izkusite na svojem telesu, hitro boste deležni njenih pozitivnih učinkov.

Drugi del bo vodila Simona Prhavc, iz društva Magičnost gibanja, ki se ukvarja z učenjem in izvajanjem energijskih in meditativnih tehnik z namenom samozdravljenja, osebne rasti in dviga nivoja zavedanja. Energijske in meditativne tehnike, ki se jih lahko naučite, vam pomagajo, da se ponovno napolnite z energijo, spustite neprijetna čustva in umirite svoj um. Vadba bo sestavljena iz indijanske magične kretnje (Carlos Castaneda), osnove tehnike kung fu in karate tehnike za moč, vztrajnost, prerazporeditev energije, obvladovanje jeze in strahu, tai chi in qi gong, različne dihalne tehnike – rebirthing, dihanje po čakrah, joga, plejadske tehnike, vodene meditacije, kreativna vizualizacija, plejadske tehnike.

Dostopnost

Share This