BLOG

Rožnati oktober

06/10/2017

PROJEKT ROŽNATE PLETENINE

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk je v oktobru pripravila vseslovensko akcijo Rožnate pletenine. V rožnatem oktobru bomo osveščali širšo javnost o raku dojk in opozarjali na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje.

Tudi Ljudska univerza Radovljica se je letos pridružila vseslovenskemu projektu Rožnate pletenine. Udeleženke številnih društev so kvačkale in  pletle pletenine, s katerimi so ovita drevesa.

Projekt so spletli: Sekcija za ročna dela Č`bele Du Radovljica, Ročna dela Du Kamna Gorica, Vezilje Du Bled, Pletilje iz Zasipa, Šola zdravja Lesce in Bled, Hospic Gorenjske, Krožek ročnih del Lesce, Hortikulturno turistično društvo Lesce, Osnovna šola Lipnica, Mladinski dnevni center KamRa, program PUM-O, Medgeneracijski center Radol`ca in Bled in ostali sodelujoči.

Za podporo pri projektu se zahvaljujemo Občini Radovljica, Občini Bled, Zavodu za varstvo kulturne dediščine Kranj in Mona Lisi, trgovini Marcela.

OSTALE AKTIVNOSTI

V soboto 7. oktobra  se lahko ob 10.00 pridružite Hoji za upanje, sprehodu po Radovljici, zbor pred Ljudsko univerzo Radovljica. Vabljeni!

V sredo 11. oktobra bo ob  18.00  v Čebelarskem centru Lesce predavanje, Skrbimo za svoje zdravje. Predavala bo  nekdanja dolgoletna predsednica združenja Europa Donna Slovenije zdravnica, Mojca Senčar.

 

 

Dostopnost

Share This