BLOG

Prva mobilnost izvedena

23/03/2018

Ljudska univerza Radovljica je izvedla prvo mobilnost v okviru Erasmus+ programa, ključne aktivnosti 1: Mobilnost osebja v izobraževanju odraslih. Glavni cilj projektov mobilnosti je omogočiti udeležencem pridobitev znanja, spretnosti in izkušenj, ki prinašajo dodano vrednost njihovem izobraževanju ali delu doma.

Med 10.3. in 18.3.2018 se je naša izvajalka programov Bojana Jamnik Široka na Tenerifih v kraju Puerto de la Cruz udeležila strukturiranega tečaja z naslovom ”Soft skills for teachers and education staff”. Tečaj je potekal v okviru italijanske organizacije IFOM – Teacher training courses and Vocational placement. Izobraževanja so se udeležili izobraževalci iz Poljske, Romunije, Nemčije in Madžarske. Glavni cilj projektov mobilnosti je omogočiti udeležencem pridobitev znanja, spretnosti in izkušenj, ki prinašajo dodano vrednost njihovem izobraževanju ali delu doma.

Cilj strukturiranega tečaja je bil omogočiti udeležencem, da izboljšajo mehke veščine kot so timsko delo, delo v multikulturnem okolju, obvladovanje konfliktov ter javno nastopanje. Splošni cilj tečaja je bil spodbujati napredek v izobraževanju odraslih s tem, da udeleženci izboljšajo svoje mehke veščine in pridobijo tudi širše razumevanje izobraževanja v Evropi ter izmenjajo prakse in izkušnje.

Delo na tečaju je bilo različno: od predavanja, skupinskega in individualnega dela, praktičnega dela do snemanja vsakega posameznika in opazovanja. Teme, ki so jih obravnavali na tečaju: osnovni koncepti NLP, stili vodenja in vloge v skupini, teorija skupinskega dela, skupinsko delo v multikulturnem okolju, komunikacija in učni stili, asertivnost in učinkovita komunikacija, javno nastopanje, osnove obvladovanja stresa in vaje za zmanjševanje stresa ter teorija o obvladovanju konfliktov in tehnike.

Udeleženka mobilnosti je na tečaju pridobila nova znanja, spretnosti in izkušnje, ki jih bo uporabila pri programih in delu z udeleženci. Dobila pa je tudi že idejo za razvoj novega programa 🙂

Več o mobilnosti si oglejte v galeriji spodaj.

Dostopnost

Share This