BLOG

OTVORITEV RAZSTAVE FILCANJA IN LESTENCEV IZ SVILENEGA PAPIRJA

05/04/2018

FILCANJE” IN “LESTENCI IZ SVILENEGA PAPIRJA”

ODPRTJE RAZSTAVE ŠTUDIJSKIH KROŽKOV

sreda, 11. april 2018, ob 19.00
Infocenter Triglavska roža Bled

Študijski krožki so majhne skupine za neformalno učenje, kjer se zbirajo, učijo in družijo radovedni.  Cilj študijskih krožkov je  promocija vseživljenjskega učenja, znanja in delovanja za dejavno vključevanje v sodobno družbo,  za razvoj podeželja in osebni razvoj. Potekajo po celi Sloveniji pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, financira jih Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ljudska univerza Radovljica  vsako leto izvede pet študijskih krožkov.

Na razstavi v Infocentru Triglavska roža Bled se predstavljata 2 študujska krožka: “Filcanje” in “Lestenci iz svilenega papirja”.

FILCANJE:

Udeleženke so pod mentorstvom Petre Golinar in Tanje Legat izdelale čudovite izdelke iz filca. Spoznale so se z različnimi tehnikami  in izdelale copate, rokavice, torbice, mila in druge okrasne izdelke. Razstava vas bo popeljala v čas naših babic, ko je bila ovčja volna del življenja in čas je, da to tradicijo ponovno obudimo.

RAZSTAVLJAJO:

Eržen Jelka Golob Zdenka   Kaufman Jožica Klančar Zofka Kovač Alenka Misjak Vesna Novak Miroslava Perčič Maruša Poljanec Jana Potočan Katarina Radović Adelina Reš Mateja Rihtaršič Marija Rogelj Marija Skvarča Cirila Sušnik Valerija ŠefmanMartina Šmidt Alenka Špendal Renata Vrečko Jožica Vrhunc Marjetka 

LESTENCI IZ SVILENEGA PAPIRJA

Udeleženke so pod mentorstvom Petre Golinar in Urške A. Potočnik izdelale lestenece iz svilenega papirja, ki so zažareli v svetlobi. Na študijskem krožku so se spoznale z različnimi tehnikami in raznovrstnimi materiali, ki so primerni za izdelavo lestenca.

Naredile so prve korake h  kreativni prenovi doma in si ga polepšale. Vsak si lahko opremi domači ambient po svoji lastni ustvarjalni podobi in prav tak ambient je pomemben za vsakega posameznika – postane zatočišče, v katerem se resnično počutimo »doma«.

RAZSTAVLJAJO:

Čufer Branka Dragutinovič Jasmina Grm Mulej Petra Koselj Minka                               Kovačič Lidija Kralj Mojca Misjak Vesna Peternel Marta Ravnik Helena                   Ravnik Julija Šolar Perko MojcaVABLJENI!

Dostopnost

Share This