BLOG

Mnenja udeležencev o programih v projektu ZNA

19/07/2018

Preberete si lahko povratne informacije udeležencev projekta Znanje Nas Aktivira (ZNA).

Zelo sem vesela, da sem dobila možnost za udeležbo na izobraževanjih, ki jih organizirate. V lanskem letu sem se udeležila kar nekaj izobraževanj in lahko rečem, da sem se pri vsakem kaj novega naučila. Seveda se je snov, ki sem jo pričela takoj uporabljati, prijela, mnogo pa sem pozabila oziroma še nisem uspela vpeljati v dnevno rutino. Tudi letos se z veseljem udeležujem vaših izobraževanj. Informacije o dogodkih in izobraževanjih pa tudi širim v krogu znancev. (Angelca, 54 let)

Izobraževanje je bilo koristno, saj sem obnovila znanje Worda in Excela. Predvsem pa sem pridobila novo znanje za PowerPoint, katerega sem uspešno uporabila pri predstavitvi v službi. Mentorica ima velik spekter znanja, katerega nam je z veseljem predajala in je hkrati upoštevala tudi naše želje. (Petra, 44 let)

Voditeljici tečaja sta nas s svojo kreativnostjo in pozitivno energijo spodbujali , da smo se pogumno podali na pot odkrivanja lastne ustvarjalnosti. V skupini je bilo čutiti neverjetno pozitivno energijo in sproščeno vzdušje. Tečaj bi z veseljem ponovila, da nadgradim svoje že pridobljeno znanje. Toplo priporočam vsem! (Andreja, 51 let)

Res sem hvaležna za kar dva tečaja in sicer gibanje za zdravje in tečaj mozaika. Oba sta bila enkratna in uživala sem v obeh. (Mojca, 54 let)

Obiskovala sem tečaj mozaika. Resnično sem uživala vsako minuto delavnice. Bilo je zelo zanimivo, poučno in ustvarjalno. Čas je mineval prehitro in vsak teden sem se že vnaprej veselila tečaja. Hvala, ker ste mi omogočili to neprecenljivo izkušnjo. (Mateja, 47)

Tečaj ZNA mi je dal tiste osnove, ki bi jih moral imeti vsak, ko začne delo na računalniku. Prej sem za vsako malenkost morala prositi za pomoč, sedaj pa lahko delam sama in si znam poiskati tudi razlage na določena vprašanja, ki se mi pokažejo pri delu. Odpravil mi je strah pred računalnikom in žal mi je, da tečaja nisem opravila že prej, ker bi mi bistveno olajšal moje delo. Tudi tečaj za pametne telefone zelo priporočam. Pokažejo se ti vse možnosti uporabe, ki ti ravno tako olajšajo samo delo in prihranijo čas pri reševanju problemov v vsakdanjem življenju. Samo predavanje poteka na primerni ravni za začetnike. Zanimivo pa je tudi za tiste, ki nekaj že znajo, ker svoje znanje lažje nadgrajujejo naprej. Hvala vam, ki nam starejšim omogočate to vrsto izobraževanja  in pa predavateljici in njenemu pomočniku, ki na lahko razumljiv način predstavita tematiko. (Damjana, 62 let)

Ure v programu nemščine so prijetne, predvsem zahvaljujoč predavateljici, ker nam je njen način dela zelo všeč. Poleg znanja (nekateri več, nekateri manj), smo si pridobili tudi nova poznanstva, kar pa tudi nekaj šteje.  Želim, si, da bi se tudi v prihodnjem letu srečali na kakšnem tečaju. (Mojca, 50 let)

Preko LUR sem se udeležila Programa Socialnih omrežij in marketinga – neformalni program za pridobivanje digitalnih kompetenc. Sliši se zelo učeno oz. za nekatere izmed nas nekaj, kar nam ne more biti dosegljivo, vendar sem s samim tečajem pridobila izredno veliko novega znanja, predvsem ekstremno uporabnega, ki ga lahko s pridom uporabljam vsak dan pri svojem delu. Izredna pohvala gre predavateljicama, saj sta s svojo zavzetostjo, energijo, znanjem in nenazadnje z veliko mero potrpežljivosti  dosegli, da smo udeleženci, povečini veliki računalniški analfabeti, izdelali svoje računalniške produkte, ki so dejansko uporabni in pripomorejo k željenemu cilju. Pohvala tudi LUR, ki nam  omogoča, da se taki programi sploh lahko izvajajo. (Ana, 47 let)

Razjasnila sem si nekatera vprašanja glede socialnih omrežij in se naučila osnovnih programov za izdelavo spletne strani. Občutek, da človek ni odvisen od drugih, če si hoče narediti nekaj promocije je odličen. Predavanja so bila razumljiva in sistematična. Pri učenju tujih jezikov pa velja enako: dober občutek je, da se lahko povezuješ z ljudmi, ki ne znajo slovensko, ti pa se znaš kaj pogovoriti, ali pa jih vsaj razumeš. Pripomore k povezovanju med ljudmi in kulturami. (Udeleženka ZNA, 56 let)

Obiskovala sem dva projekta ZNA: Računalništvo za zaposlene in Gibanje za zdravje. S prvim tečajem sem pridobila precej dodatnega in uporabnega znanja, ki ga uporabljam pri svojem delu. Pri delavnici gibanje za zdravje pa sem se seznanila s tehnikami, ki jih do sedaj nisem poznala. Bila mi je zelo všeč. (Edita, 54 let)

V lanskem letu sem obiskovala začetni tečaj nemščine. Kljub temu, da smo tečajniki že precej časa izven procesov učenja, smo glede na prilagojen način podajanja vsi kar precej odnesli. Predavateljica nam je s svojo energijo in pozitivno naravnanostjo približala tuj jezik, ki se ga po večini nismo nikoli učili. Da smo bili s tečajem zelo zadovoljni, pove tudi dejstvo, da se je večina v letošnjem letu odločila in se vključila v nadaljevalni tečaj. (Irena, 50 let)

V lanskem šolskem letu sem se vključila v program Gibanje za zdravje v okviru projekta Znanje nas aktivira. Ta program je zelo sproščujoč, pomirja in dobiš dodaten zagon po napornem in stresnem delavniku. Bilo je tudi prijetno druženje. Ta program bi priporočala vsem, ki se v svoji zaposlitvi srečujete z natrpanimi urniki in obremenitvami. (Darja, 56 let)

V programu ZNA sem obiskovala začetni in nadaljevalni tečaj nemščine ter tečaj mozaika. Prej nisem govorila nič nemško, nikoli se jezika nisem učila v šoli, sedaj pa se že lahko kaj osnovnega zmenim, če je potrebno. In znam prebrati, kaj piše in zato potem tudi včasih razumem. V tečaju mozaika sem ustvarjala, kar doma ne počnem. Fino je bilo delat pod vodstvom mentorja, na voljo je bilo orodje za delo, prostor, dovolj materiala in družba z enakimi interesi. Otroci so odrasli in nas ne potrebujejo več toliko in projekt ZNA je čudovita priložnost, da se ponovno vključimo v družbo in obudimo naše spretnosti, interese in želje. (Damijana, 47 let)

Obiskovala sem tečaj italijanščine, s katerim sem si pridobila nova znanja, ki jih z veseljem uporabljam pri mojem poslovanju. (Tanja, 46 let)

V projektu Znanje Nas Aktivira sem obiskovala programa Pametnejši od pametnih telefonov in Gibanje za zdravje. Z izvedbo obeh programov sem bila zelo zadovoljna. Naučila sem se uporabe pametnega telefona, ki ga dotlej nisem imela in pridobljeno znanje sedaj s pridom uporabljam. Prepričana sem, da se sama ali ob pomoči družine in prijateljev ne bi uspela naučiti toliko raznih funkcij, kot nam je bilo to podano v programu, tako vsebinsko kot tudi praktično. Priporočam program osebam mojih let, ki še nimate pametnega telefona, pa ga nameravate kupiti in se tudi naučiti uporabljati še preostale funkcije, ne samo osnovnih (klicanja in SMS sporočil). Zelo koristen je bil tudi program Gibanje za zdravje. Bila sta mi zelo všeč oba dela, tako energijske tehnike kot joga. Jogo sem sicer poznala že od prej, z energijskimi vajami pa sem se srečala prvič. Glede na to, da je bila vadba ob koncu tedna, mi je bila dobrodošla tako za fizično kot tudi umsko sprostitev ob zaključku delovnega tedna. Obe vadbi sta namreč tako naravnani, da dvigneta raven energije v telesu in sproščata um, kar je v današnjih časih za zaposlene še kako dobrodošlo. Po teh vadbah sem se vedno počutila zelo umirjeno in zadovoljno. Mnogo teh vaj uporabljam sedaj tudi sama doma, nekaj redno, nekatere pa občasno. (Marija, 58 let)

Zelo sem zadovoljna s tečajem italijanščine. Za ljudi, ki imajo polne dneve dela, je tempo enkrat na teden po dve uri ravno pravi. Veseli me, da je mlada učiteljica zagnana in primerno zahtevna in da smo si tečajniki generacijsko in po znanju blizu. (Špela, 49 let)

Obiskovala sem tečaj za pametne telefone. Izvedeli smo veliko uporabnih stvari in bi ga priporočila vsem. (Mojca, 48 let)

V projektu ZNA sem si pridobila nova znanja in veščine. Predavanja so zelo zanimiva in poučna. Predavateljice nam tudi preskrbijo potrebno literaturo, tako da je vzdušje zelo prijetno in sproščeno. (Staša, 58 let)

S programom se mi zdi, da sem osvojila nova znanja in se osvobodila strahu dela z računalnikom. Zavedam pa se, da je zame osvajanje novih znanj težje, kot morda za mlajše generacije. Brez osnovnih znanj  in uporabe računalnika ali pametnega telefona si danes ne predstavljam življenja. Hvala vam za omogočanje obiskovanja programov. (Mirjana, 53 let)

Obiskovala sem program Gibanje za zdravje, z njim sem bila zelo zadovoljna. Prijazni voditeljici (joge in magičnosti gibanja), prijetno druženje, ciljna telesna aktivnost in psihološki (umirjevalni) učinek obeh sta bili zelo dobrodošli. Sem vas že letos priporočala pri kolegicah/prijateljicah, ko ste objavili programe v projektu. (Mojca, 53 let)

Na urah angleščine se imamo super, predavateljica tudi odlično podaja znanje. S programom sem pridobila dovolj znanja, da sedaj brez strahu ustno in pisno komuniciram s tujci oz. tujino. Priporočam ga vsem, ki si želijo znanje angleščine osvežiti. (Udeleženka ZNA)

Učenje italijanščine mi je všeč, predvsem zaradi metode in karakterja profesorice, saj od nas zahteva, da tudi doma delamo. To je edini način, da dejansko kaj odneseš od učenja, konstantna vaja. Še enkrat pohvala glede izbora profesorja. Ure so zanimive in vzpodbudne. (Alenka, 50 let)

Na LUR sem se udeležila tečaja Računalništvo za zaposlene. Kljub temu, da programe Word, Excel kot tudi internet uporabljam dnevno, sem dobila veliko novih znanj s tega področja, ki so mi v pomoč pri mojem delu v službi. Zelo dobrodošli so bili tudi posredovani nasveti in triki za lažjo in hitrejšo izvedbo nalog. Predavateljica  je bila super – energična in hkrati zelo potrpežljiva. Sedaj obiskujem tečaj nemščine in zagotovo bom znala v bodoče povedati kaj več v nemškem jeziku. (Alenka, 46 let)

Dostopnost

Share This