BLOG

KAJ BOMO Z VSEMI SMETMI

11/09/2018

VABLJENI NA BREZPLAČNO PREDAVANJE IN DELAVNICO

KAJ BOMO Z VSEMI SMETMI?

Predavanje in delavnica bosta potekali 18. in 19. septembra v prostorih Ljudske univerze Radovljica v okviru vseslovenskega projekta Še zadnjič očistimo Slovenijo.

 PREDAVANJE, 18. 9. ob 10.00 : Onesnaženje narave z odpadki je preraslo v globalni problem. Povzročitelji tega problema smo mi, pa čeprav naša najbližja okolica morda zgleda čista. Kaj bomo z vsemi temi smetmi? Pogovarjali se bomo o vlogi gospodinjstva pri zmanjševanju količine odpadkov. Pogovoru se bo pridružila tudi predstavnica Komunale Radovljica. Predstavila nam bo, kaj se dogaja z ločeno zbrano embalažo v naši občini.

 DELAVNICA, 19.9. ob 10.00 : Na delavnici bomo sešili Re.Vrečko, ki je namenjena ponovni uporabi pri nakupovanju in shranjevanju sadja in zelenjave in katere vizija je čisto okolje.

Za delavnico potrebujete: šivalni stroj, škarje in sukance. Material (odslužene zavese) bo zagotovljen s strani organizatorja. Po dokončanju delavnice bomo obiskali trgovino in naše vrečke uporabili pri nakupu brez odpadkov.

Udeležite se lahko samo predavanja, delavnice ali pa pridete na obe srečanji.

Predavanje in delavnico bo vodila Tereza Kouřilová, lokalna koordinatorka akcije Očistimo Slovenijo.

PRIJAVE: lur.info@guest.arnes.si, 041 762 616.

 

Predavanje je javno, zato bomo dogodek fotografirali in fotografije objavili na internetni strani LUR ter FB-ju LUR za promocijske namene in informiranje širše javnosti.

 

Dostopnost

Share This