BLOG

Skupinska razstava

05/06/2019

V četrtek. 6.6.2019, ob 18:00 bo v knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu potekalo odprtje skupne razstave:

ŠTUDIJSKI KROŽEK ŠTUDIJSKO RISANJE IN SLIKANJE

V sklopu študijskega krožka Študijsko risanje so se udeleženci naučili risanja geometrijskih teles v različnih prostorskih situacijah, iskanja razmerij med objektom in ozadjem, risanja krokijev tihožitij z različnih zornih kotov, s poudarkom na perspektivi in obliki, seznanili so se s študijsko risbo velikega formata z motivom tihožitja, narisanega v različnih risarskih tehnikah in z različnimi vrstami risb (študijska risba, skica, kroki) ter naučili ovrednotiti lastno delo. Predstavili se bodo s študijsko risbo Tihožitja v tehniki svinčnik na papir.

RAZSTAVLJAJO: MOJCA KRALJ, MILENA PETEK, SIMONA DEMŠAR, TATJANA DEMŠAR, MERJETA KOLMAN in ALJA MARKELJ.

MENTOR: LUČKA ŠPAROVEC

 

ŠOLA RISANJA IN SLIKANJA NA BLEDU

Slikarska šola je zasnovana v smislu, da poudarja likovne vsebine in področja, ki nadgrajujejo pridobljeno znanje v šoli in otroke spodbujajo k večji kreativnosti in realizaciji njihovih idej.
Otroci se predstavljajo z deli v različnih slikarskih in risarskih tehnikah in z različnimi motivi ( živalski, interier, domišljijski motiv,..).

RAZSTAVLJAJO: INTI STARY, LOTI STARY, NIKA KLINAR, HANA DELANOVIĆ, MATEJA RUIZ in HANA PERGER

MENTOR: LUČKA ŠPAROVEC

OD SKULPTURE DO NAKITA

V letošnjem letu smo sodelovali z domačinom, ki je priznan oblikovalec nakita Huberto Široka. Udeleženke so se spoznale z vsemi stopnjami oblikovanja nakita. Izdelale so unikaten nakit iz bakra. Naučile so se posebne tehnike kovanja lističev, ki sojih uporabljali že stari sumerci. Ta tehnika je stara že več kot 2000 let in je danes že skoraj pozabljena.

RAZSTAVLJAJO: MOJCA KOŠMERL KOZJEK, ANTONIJA MUŽAN, BARBARA REKAR, PETRA SCHINDLER, TJAŠA SCHINDLER, JANA VILFAN AŽMAN, OKSANA ŽIGILIJ, MATEJA ŽMITEK in HANA PREMRL .

MENTOR: HUBERTO ŠIROKA
ASISTENT: TARA JOVANOVIČ
FOTOGRAF: HUBERTO ŠIROKA
FOTOSHOP: ALEŠ MEZEK

 

Dostopnost

Share This