BLOG

Programi medgeneracijskega centra Bled

02/09/2020

PROGRAMI MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED

NA PROGRAME SE JE POTREBNO PREDHODNO  PRIJAVITI NA:

hana.premrl@guest.arnes.si, 040 284 550

 

BREZPLAČNI PROGRAMI:

 1. JAGODIČJE NA VRTU, izvajalka Barbara Podlogar

Trajanje 20 ur, Ledena dvorana Bled. Čet, november

Vabljeni vsi ljubitelji vrta, ki si  želijo vzgojiti čim več jagod, malin, borovnic, ribeza  in drugih novejših vrst jagodičja. Ti drobni sadeži so pravi vitaminski zaklad. Skozi niz predavanj bomo spoznali značilnosti različnih vrst jagodičja, njih oskrbo, obrezovanje, škodljivce in  zdravstvene težave.

 1. VSE O VRTNICAH, izvajalka Barbara Podlogar

Trajanje 16 ur, Ledena dvorana Bled., čet 12:30-14:00, začetek  24.9.2020

Vrtnice veljajo za kraljico rož, kot tudi za simbol lepote in ljubezni. Cvetijo od maja do konca septembra. Spoznali bomo različne skupine vrtnic, njihove zahteve, kako jih negovati, obrezovati, razmnoževati. Pregledali bomo tudi bolezni in škodljivce vrtnic in kako se jih ubraniti.

 3. TERAPEVTSKA DELAVNICA, Čas za spremembe, izvajalka Alja Markelj,

Trajanje 15 ur, Ledena dvorana Bled, začetek: petek 16.10. ob 19:00

Verjamete, da za vaše počutje in situacijo v kateri ste, niso krive okoliščine, ampak ste vi tisti, ki si kreirate svojo pot? Imate željo po opustitvi prepričanj, ki vam ne služijo več ter iščete načine kako bi se tega lotili? Na terapevtski delavnici se bomo teoretično in praktično posvetili različnim občutjem, ki se nam sprožajo ob dogodkih v življenju, sočutno raziskovali od kje ti odzivi izvirajo, zakaj se nam določene preizkušnje kar naprej ponavljajo. Vzpostavili bomo razumevanje kako deluje naš psihološki ustroj, kdaj se kreirajo prepričanja o sebi in svetu ter kako jih spremeniti in si s tem omogočiti boljše življenje ter iskrenejše, zadovoljnejše odnose z bližnjimi.

 1. STOPALO, Zemljevid mojega zdravja (nadaljevalna skupina), izvaja Mirjana Grašič

Trajanje 12 ur, 6 srečanj, začetek: sreda, 23.9. ob 9.00

Srečanja so namenjena vsem, ki so že obiskovali delavnico masaže stopal ali dlani. Ponovili bomo osnove, ki smo jih spoznali na začetnem tečaju. Preko praktičnih vaj bomo obnovili naše znanje in okrepili naše zdravje z masažo stopal v parih. Udeleženci potrebujejo svojo brisačo. Priporočljivo je, da s seboj prinesejo pijačo.

 1. MASAŽA DLANI, začetna skupina, izvaja Mirjana Grašič

14 ur, 7 srečanj, začetek: sreda 23.9., ob 10.45

Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi poskrbeli za svoje zdravje, boljše počutje in s tem kvalitetnejše življenje. Pogledali bomo zgradbo dlani, povezavo z telesom in zdravjem. Kako se naše zdravje refleksira na dlan in kako lahko prepoznamo težave in si pomagamo sami. Spoznali bomo refleksnoconsko masažo, za kaj in kdaj se uporablja. Naučili se bomo osnovnih prijemov in tehnik, ki jih lahko uporabljamo za samomasažo ali masažo družinskih članov. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in veliko praktičnega dela. Udeleženci se preizkusijo v različnih vajah, spoznajo refleksne cone rok in se naučijo kako vplivati na počutje, bolečino in razpoloženje.

 1. MASAŽA DLANI, nadaljevalna skupina , izvaja Mirjana Grašič

Trajanje 12 ur, 6 srečanj, začetek spomladi 2021,  Ledena dvorana Bled

Srečanja so namenjena vsem, ki so že obiskovali katero od delavnic masaže stopal ali dlani. Ponovili bomo osnove, ki smo jih spoznali na začetnem tečaju. Preko praktičnih vaj bomo obnovili naše znanje in okrepili naše zdravje z vodeno samomasažo dlani.

 1. HORMONSKI SISTEM NA DLANEH, izvaja Mirjana Grašič

Trajanje 8 ur, začetek spomladi 2021, Ledena dvorana Bled

Rast, staranje, presnovo, odgovor na stres, veselje in še številne druge odzive telesa uravnavajo hormoni žlez z notranjim izločanjem. Spoznajmo njihovo delovanje, poiščemo ustrezne točke na dlaneh in se naučimo samomasaže.

 1. VESELE NOGICE – mamice z dojenčki

Trajanje 8 ur,  začetek januarja 2021

Program je zasnovan kot praktična delavnica, kjer je poudarek na raznih gibalnih spretnostih in masaži stopal za dojenčke, ki jo lahko izvajajo starši. Pri gibalnih spretnostih damo poudarek na gibanje in krepitev stopal in dlani. Pri masaži pa naučimo starše, kako lahko pomagajo svojim otrokom z različnimi pristopi (vaje za umirjanje, pri trebušnih težavah, pri rasti zob in podobno). Zaradi zagotavljanja kakovosti dela je maksimalno število udeležencev 6 dojenčkov v spremstvu mamice oziroma očeta. Izvajanje se prilagodi starosti dojenčkov. Za izvedbo potrebujejo blazino za ležanje in brisačo, lahko tudi kakšno svojo igračo.

 1. NEMŠČINA ZA SOBODAJALCE, Izvajalka Ksenja Kuralt

Trajanje: 24 ur, ponedeljki od 17.00 do 18.30, začetek 19.10.2020, Ledena dvorana Bled

Tečaj je namenjen vsem delavcem v nastanitvenih obratih, sobodajalcem in drugim zainteresiranim z osnovnim predznanjem nemščine (A1), ki si želijo izboljšati ustno in pisno komunikacijo z nemško govorečimi gosti. Na tečaju boste pridobili potrebni besedni zaklad in ga s pomočjo vzorčnih dialogov in pisnih osnutkov in predlog takoj prenesli v prakso. Pokrili bomo vse kontaktne točke z gosti, od rezervacije, sprejema gostov, strežbe zajtrkov in pijač, reševanja reklamacij, dajanja informacij o znamenitostih do zaračunanja storitev in poslovitve. Dotaknili se bomo tudi cenikov, predstavitev obrata in sob na spletnih straneh in drugih vsebin povezane z delom z gosti.

 1. TEČAJ ŠPANŠČINE A1/2, izvajalka Marcela Boben,

Trajanje: 24 ur, ponedeljki od 10.45, začetek; 14.9.2020, Ledena dvorana Bled, ZASEDEN

 Svoje znanje boste obnovili, poglobili in ga razširili z ustreznim zahtevnejšim besediščem in slovničnimi strukturami. Spoznali boste nove čase, kot sta prihodnjik in bližnji preteklik in nadgradili sposobnost ustnega in pisnega sporazumevanja

 11. JOGA Z MARCELO, izvajalka Marcela Boben

Trajanje: 24 ur, ponedeljki ob 9.00, začetek: 14.9.2020, Ledena dvorana Bled

 Joga je starodavna znanost o življenju, eden najstarejših naukov o ravnovesju telesa, uma in duha, ki so ga Indijci izmojstrili in izvajali že pred tisočletji. Asane prenavljajo, pomlajujejo krepijo in varujejo  pred boleznimi. Cilj jogijskih praks je svobodno življenje, neodvisno od zunanjih in notranjih pritiskov. Pridružite se nam na srečanjih in jogo izkusite na svojem telesu, hitro boste deležni njenih pozitivnih učinkov.

 12. KALIGRAFIJA 2, izvajalka Mojca Ahčin Rozman

Trajanje 12 ur, začetek: četrtek, 24.9. ob 13.00

Kaligrafija 2 je nadaljevanje osnovnega tečaja. Udeleženci bodo spoznali napredne tehnike risanja in pisanja. Poudarek bo na inicialkah ter akvarelu v kombinaciji z kaligrafijo.

 1. SUHO IN MOKRO POLSTENJE, izvajalka Mojca Ahčin Rozman

Trajanje 12 ur, začetek: četrtek 5.11, ob 13.00

Na tečaju se bomo naučili dve tehniki polstenja, mokro in suho. Izdelali bomo filcana mila, pirhe, srca, gozdne vile, mušnice, rožice.

 1. ŠIVARNICE, izvajalka Andreja Jakun

Trajanje 15 ur, Ledena dvorana Bled.

Letošnjo jesen bomo poskrbele za udobje, varnost in toplino. Zašile si bomo termo prijemalko za vročo posodo, hišne copate, naučile se bomo sestavljati slike s tehniko aplikacije, izdelale si bomo srajčko za pletilke in kvačke. Za najmlajše bomo zašile prikupnega medvedka iz blaga.

 1. TEČAJ KERAMIKE, izvajalka Tanja Peternel

Trajanje 21ur, začetek: sreda, 7.10. ob 10.00, Ledena dvorana Bled

V programu bomo s pomočjo različnih tehnik izdelali izdelke iz keramike. Naučili se bomo tudi poslikati izdelke.

 1. JUTRANJA TELOVADBA 1000 GIBOV Z DRUŠTVOM ŠOLA ZDRAVJA.

Trajanje: vsak dan z izjemo nedelje, ob 8.00 na Olimpijskem trgu pred Ledeno dvorano na Bledu. Vadba poteka 30 minut, stoje. Za udeležbo na telovadbi ne potrebujete predhodne kondicijske pripravljenosti, drage športne opreme ali polne denarnice. Vaje so preproste in primerne za vsakogar, izvajate jih po svojih zmožnostih in sposobnostih.

 1. PROGRAM VARNE VOŽNJE, Izvajalec Gregor Solce

Ledena dvorana Bled.

V programu bomo obnovili znanje o prometnih predpisih in se posvetili krožiščem. Tisti, ki boste pridobljeno znanje želeli preizkusiti tudi v praksi, se boste lahko prijavili na praktično polurno vožnjo.

 1. LAS – ETNO DELAVNICA RISANJE ORNAMENTOV IZ SLOVENSKE ZAKLADNICE, izvajalka Mojca Ahčin Rozman

Trajanje 15 ur, začetek v četrtek 2.10. ob 10:00. Ledena dvorana Bled

Srečali še bomo z akvarelom in akrilom. Slovenske ornamente bomo prenesli na knjižna kazala in les.

 1. LAS-INDIVIDUALNE IT URICE, Kristjan Čubranič, po dogovoru ali vsak petek od 9:00 dalje.

Kristjan vam bo nudil tehnično pomoč ali svetovanje na področju računalništva in pametnih telefonov.

 • Odpravljanje težav na računalniku ali pametnem telefonu
 • Svetovanje pri nakupu novega telefona ali računalnika
 • Uporaba socialnih omrežij in aplikacij za klepet (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Viber, Messenger, Whatsapp itd)
 • Osnove računalništva in pametnih telefonov (Uporaba, pregled osnovnih funkcij)
 • Bi se želeli naučiti kakšnega novega programa? (Office, urejanje fotografij in videa, internet itd)
 1. NAŠE TELO IN BARVE, Vera Dermota

Trajanje 12 ur, začetek v torek 22.9. ob 10:00, Ledena Dvorana Bled

Naše celotno stvarstvo se koplje v morju svetlobe in barv. Ves  naš pojavni svet vidimo prav zaradi svetlobe in barv. Svetloba in barve so tesno povezane z vsemi vidiki našega življenja. Vplivajo na vse štiri ravni našega bivanja (fizično, čustveno, miselno in duhovno). Na predavanjih boste izvedeli več o sami svetlobi in barvah, o našem očesu, ki sprejema svetlobo in zaznava barve, o tem, kako nastajajo barve, o pomenu vsake barve posebej, na kakšen način so barve povezane z našim telesom in na kaj vse vplivajo barve, ter na koncu uporabo barv tudi v zdravilne namene.

 1. S ČIM VSAK DAN ZASTRUPLJAMO SVOJE TELO, Vera Dermota

Trajanje 12 ur, začetek torek 3.11. ob 10:00, Ledena dvorana Bled

 Živimo v času, ko smo obdani z mnogimi starimi in vedno novimi kemikalijami. Verjetno ne veste, da se naše telo sreča dnevno s cca. 500 različnimi kemikalijami. Vse kar pride v telo na kakršne koli načine, pride v naša jetra, ki morajo vse to predelati in razstrupiti. Se zavedate, kako so naša jetra zaradi vsega tega obremenjena? Da jih nehamo po nepotrebnem obremenjevati, je potrebno vedeti, s čim vse jih obremenjujemo. Na predavanjih boste izvedeli: kaj človek potrebuje za svoj obstoj in preživetje (energijo in kisik, vodo (tekočino), hrano, zaščito telesa (obleka, obutev), dom. V čem  vse se skrivajo razne strupene kemikalije, ki obremenjujejo naše telo? Dotaknili se bomo ozračja, vode, prehrane, embalaže, sredstev za osebno nego in kozmetike, čistil in pralnih sredstev, obleke in našega doma. V vsakem posameznem področju bomo iskali tudi boljše in naravnejše rešitve.

 1. CELOSTNA OBRAVNAVA TELESA, Vera Dermota

Trajanje 12 ur, začetek spomladi 2021, Ledena dvorana Bled

 Smo majhen delček v celotnem stvarstvu, ki nas obdaja. Vse kar nas obdaja, je istočasno tudi v nas samih. Kdo smo, od kod smo prišli in s kakšnim namenom smo tukaj na planetu Zemlja? Dano nam je bilo fizično telo, skozi občutke smo razvijali čustva in ustvarjali misli, ki posledično ustvarjajo razna čustva. Kakšne naloge opravljamo v našem življenju? Kaj se učimo in mojstrimo za časa življenja? Prepoznavamo svoje življenjske lekcije ali se nam neprestano ponavljajo in se vrtimo v začaranem krogu? Imamo morda posledično tudi že kakšne zdravstvene težave? Vsaka težava ima svoj vzrok. Kje je ta vzrok, ki se je pokazal na telesu v obliki bolečine ali že bolezni – v čustvih, mislih, duhu, duši, karmi)?

 1. BRALNI KROŽEK, Nina Kosmač, Trajanje 30 ur, začetek sobota 3.10. ob 19:00, Ledena dvorana Bled

Krožek, ki je namenjen bralcem vseh starosti, ki radi berejo ter tistim, ki jim je knjiga spremenila življenje. Na krožku bomo razpravljali o  književnosti, obravnavali bomo pesmi in prozo.                                                    Velik pomen bo na literatura, in njenem vplivu na naše intimno življenje, njeno povezanost in odvisnost od časa in socialnega okolja. Zanimivo  se bo pogovarjati o teh, za nas usodnih knjigah, pisateljih in celo obdobjih. Na vsakem srečanju bomo v 10 minutah preleteli  določeno časovno obdobje, ki bo kronološko opredeljeno, nato bomo izmenjali mnenja in prebrali primer literarnega ustvarjanja iz tega obdobja.  Preostali čas, pa bomo skupaj določali, kaj  si želimo prebrati, kako beremo in se pogovorili o različnih vtisih, ki jih imamo ob branju in katera čustva določeni spisi prebujajo v nas samih.

 

DRUŠTVO UPOKOJENCEV BLED

 PLESI V KROGU, izvajalka Metka Frelih

Trajanje: 20 ur, začetek, sreda 7.10., ob 17.00

Namen plesov v krogu je izkušnja in doživljanje njihove moči preobrazbe, ki je bila znana že starim ljudstvom. Folklorni plesi obujajo tradicijo iz življenja ljudi, plesi v krogu pa prinašajo harmonijo in mir. Plesni koraki in glasba nas vodita k veselju do življenja. Postanemo eno z glasbo, plesom, soplesalci, z vsem kar nas obdaja, predvsem pa z virom življenja, ki je v nas samih. Zaplešimo skupaj in odprimo se svetlobi, ki je že v nas.

MOŽGANSKA AEROBIKA, izvajalka Ana Samsa,

Trajanje 12 ur, Društvo upokojencev Bled

Svoj spomin lahko urimo, izboljšujemo in krepimo vse življenje, pri katerikoli starosti, enako kvalitetno. Z redno uporabo se bo vaš spomin izboljšal, poleg tega pa se bomo družili, kar pomeni, da bomo ustvarili socialno mrežo, ki je ena izmed faktorjev, ki dobro vpliva na naše možgane in sodi v zdrav način življenja.

ANGLEŠČINA, izvajalka Metka Smolej

Trajanje: 18 ur, Društvo upokojencev Bled, polno.

V nadaljevanju začetnega tečaja angleščine bomo vadili štiri spretnosti: branje, razumevanje, govor in pisanje, s poudarki glede na različne situacije.

 

PROGRAMI V OBČINI GORJE

 KULINARIČNE DELAVNICE Z MATEJO REŠ, 3ure, pospremljene z degustacijo

Vsaka delavnica traja 3 ure

 • Buče 25.9.2020 vrt Mateje Reš
 • kruh z drožmi 23.10.2020 OŠ Gorje
 • brezglutensko kosilo 20.11.2020 OŠ Gorje

JOGA, Ana Pirih

Trajanje 20 ur, Gorjanski dom.

Krog joga vadba za boljše počutje je preplet znanja Hatha joge, lastnih raziskovanj v mešanici z Vinyasa jogo, kjer se gib in dih povezujeta v skupen ritem. Ni enega brez drugega. Vsaka vadba se razvija organsko, zato je vedno malo drugačna, a smiselno povezana v celoto.

NA ZELENJAVNEM VRTU – za vse, ki imajo svoj vrtiček in bi si radi pridelali še več zelenjave Izvajalka Barbara Podlogar, Trajanje 30 ur, začetek četrtek 24.9.2020 ob 10:00-11:30 občina Gorje

V sklopu predavanj bomo spoznali značilnosti naravnega vrtnarjenja. Pogovarjali se bomo,  kako pripraviti gredice, kako jih pognojiti, kdaj zalivati in kako pravilno uporabiti zastirko. Govorili bomo o semenu in kako si ga lahko sami pridelamo.  Naučili se bomo pridelati svoje sadike.

 

PLAČLJIVI PROGRAMI

 1. OTROŠKA ŠOLA SLIKANJA, izvajalke Sergeja Ažman Lapajne, Ana Marija Kovač, Kara Kalajžič, Romana Žitko, Biserka Lazar, Darja Kemperle, Nada Radonjič in Hana Premrl

Trajanje 30ur, ponedeljki, torki od 15:00-16:30, začetek: 21.9.2020, OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled  CENA 70 EUR.  

Otroška šola slikanja je preverjena šola slikanja, ki deluje v Avstriji že več kot 50 let. Namenjena je otrokom med šestim in enajstim letom starosti. Otroci na tečaju rišejo poljubne motive, ki so plod njihove domišljije. Pri slikarskem postopku imajo otroci vedno glavno besedo, saj se pri tem razvija in spodbuja njihovo kreativnost in domišljijo. So zelo aktivni, oni so tisti, ki zastavljajo vprašanja o svoji sliki. Učitelji, prostovoljci  imajo vlogo in cilj, da otroke usmerjajo k iskanju motivov, idej ter premisleku o slikanju in slikarstvu. Otroci bodo risali na slikarskih stojalih na formatu v velikosti 70×100 cm ter z osnovnimi barvami. Ob koncu tečaja sledi razstava del. S programom začnemo oktobra in bo trajal do konca maja.

 1. ŠOLA RISANJA IN SLIKANJA Z AKADEMSKO SLIKARKO LUČKO ŠPAROVEC,

Trajanje: torki od 16.30 do 18.45, začetek 22.9.2020, Ledena dvorana.

Cena 40 EUR na mesec, letno 400 EUR.

Program je zasnovan za celo leto in se izvaja kontinuirano po v naprej določenem programu. Delo poteka v manjši skupini največ 7 udeležencev, saj mentorica poudarja individualen pristop. Otroci bodo v okviru celoletne šole spoznali različne risarske ter slikarske tehnike in pomen risanja in slikanja kot osnove za vse druge likovne dejavnosti. Razvijali bodo lastno likovno govorico in predstavili likovni zapis v osebnem slogu. Razvijali bodo kreativnost ter se izpopolnjevali v ročnih spretnostih. Cilj šole je spodbujati otrokovo ustvarjalnost skozi proces spoznavanja likovne umetnosti.

 1. NEMŠČINA SKOZI SLIKANJE, MOJCA AHČIN ROZMAN

Trajanje: enkrat tedensko, četrtki od 15:00-17:30, začetek 24.9.2020, Ledena dvorana.

Cena 20 eur na mesec

Nemščina skozi risanje je primerna za predšolske in otroke nižjih razredov, ki že pišejo. Učimo se preko slik, ki jih otroci narišejo sami. Na primer številke, barve, prevozna sredstva, sadje, živali… Je prijetna za otroke, poučna in sproščujoča. Če otrok še ne piše ima možnost risanja in poslušanja.

 4.RAZVIJANJE KREATIVNEGA POTENCIALA Z MODERNIM MOZAIKOM, mentorica Urška Potočnik. Trajanje: srede od 14:00 do 16:15, začetek 23.9.2020, Ledena dvorana Bled

Cena 40 eur na mesec

Bistvo srečanj je odpirati in razvijati kreativno energijo znotraj posameznega otroka  s pomočjo sproščenega in varnega okolja, kjer otroci z uporabo različnih metod iskanja svojih lastnih idej kreiranja, le te tudi uresničujejo. Vsak otrok je individualen, zato skupina sprejme samo 8 otrok, kar mentorici omogoča različne in predvsem osebni pristop z vsakim posameznikom. V takem okolju bo z otroci iskala njihov lasten umetniški slog s pomočjo modernega mozaika, z učenjem otrok organizacije priprave na posamezni izdelek, s počasnim vpeljevanjem pravil in tehnik pri izdelavi modernega mozaika, glede na željo in dovzetnost otroka. Spoznavali bodo različne materiale, ki so primerni za izdelavo mozaika in njihove kombinacije ter uporabo barv v modernem mozaiku. Otroci bodo izdelane mozaike odnesli domov, razen enega, ki ga bodo izdelali vsi skupaj (mozaični team building) in bo umeščen v lokalno skupnost. Ob koncu šolskega leta bodo udeleženci skupaj z mentorico, sami, v celoti organizirali razstavo nastalih del.

 5.TEČAJ IZDELAVE MOZAIČNE MIZE, izvajalka Urška Ambrožič Potočnik

Trajanje 30ur, Januar 2021, Ledena dvorana Bled

Cena: 50 EUR

V 30 šolskih urah boste najprej oblikovali vašo novo klubsko mizico in jo nato po vaši zamisli obložili v mozaik iz keramičnih ploščic. Na tečaju boste spoznali zahtevnejše oblikovanje keramike, saj boste osvojili oblikovanje mozaičnih koščkov v različne oblike in se jih naučili zlagati v smiselne vzorce. Naučili pa se boste tudi izdelati mozaični rob na mizici, ki bo ščitil vašo mozaično mizico.

 1. ITALIJANŠČINA 1 A1/2, izvajalka Lea Novak Kolman,

Trajanje 24ur, ponedeljki od 16.45 do 18.15, LUR

Cena 70 EUR

Na tej stopnji se znanje sedanjika utrjuje, uporablja se ga tako pisno kot ustno. Spoznali boste nov čas, preteklik, in rabo svojilnih zaimkov. Znali boste opisati dogodke iz preteklosti. Naučili se boste opisati osebo, del srečanj pa boste namenili klepetu.

 1. NADALJEVALNI TEČAJ RUSKEGA JEZIKA A2, izvajalka Anzhela Gregorc

Trajanje 24 ur, začetek  v sredo 23.9. ob 16:30, Ledena dvorana Bled. Cena 70 EUR

Tečaj je namenjen udeležencem s predhodnim znanjem jezika. Naučili se bomo sporazumevati v trgovini, kako opravimo telefonski pogovor, prosti čas. Spoznali bomo kako se stopnjuje pridevnik v ruskem jeziku, sklanjanje kazalnih zaimkov, sklanjanje samostalnikov v množini. Tudi konverzacije ne bo manjkalo.

 8. NADALJEVALNI TEČAJ RUSKEGA JEZIKA B1, izvajalka Anzhela Gregorc

Trajanje 24 ur, začetek v sredo 23.9. ob 18:15, Ledena dvorana Bled. Cena 70 EUR

Nadaljevali bomo s spoznavanjem novih tem. Veliko bomo delali na razumevanju besedila skozi branje in poslušanje. Utrjevali bomo glagole premikanja s predpono. Naučili se bomo tvoriti in uporabljati deležje.

 1. VADBA ZA HRBTENICO, izvajalka Marjeta Žerovc

Trajanje ob torkih in petkih od 9.00 do 10.00, začetek 8.9.2020

24 obiskov: 30 EUR in 12 obiskov 15 EUR, ZOOM

Z vajami za hrbet boste okrepili hrbtne in trebušne mišice, ki vplivajo na telesno držo, razgibali sklepe hrbtenice in okončin in se naučili vzravnane in pravilne drže. Vaj se boste lotili postopoma, brez naprezanja in predvsem redno.

Dostopnost

Share This