BLOG

Kreativni programi za otroke

14/09/2020

Vabljeni k vpisu vaših otrok na naše kreativne tečaje:
  1. OTROŠKA ŠOLA SLIKANJA, izvajalke Sergeja Ažman Lapajne, Ana Marija Kovač, Kara Kalajžič, Romana Žitko, Biserka Lazar, Darja Kemperle, Nada Radonjič in Hana Premrl

Trajanje 30ur, ponedeljki, torki od 15:00-16:30, začetek: 21.9.2020, Ledena dvorana Bled, letna članarina, 70 EUR.  

Otroška šola slikanja je preverjena šola slikanja, ki deluje v Avstriji že več kot 50 let. Namenjena je otrokom med šestim in enajstim letom starosti. Otroci na tečaju rišejo poljubne motive, ki so plod njihove domišljije. Pri slikarskem postopku imajo otroci vedno glavno besedo, saj se pri tem razvija in spodbuja njihovo kreativnost in domišljijo. So zelo aktivni, oni so tisti, ki zastavljajo vprašanja o svoji sliki. Učitelji, prostovoljci  imajo vlogo in cilj, da otroke usmerjajo k iskanju motivov, idej ter premisleku o slikanju in slikarstvu. Otroci bodo risali na slikarskih stojalih na formatu v velikosti 70×100 cm ter z osnovnimi barvami. Ob koncu tečaja sledi razstava del. S programom začnemo oktobra in bo trajal do konca maja.

 

 2. ŠOLA RISANJA IN SLIKANJA Z AKADEMSKO SLIKARKO LUČKO ŠPAROVEC,

Trajanje: torki od 16.30 do 18.45, začetek 22.9.2020, Ledena dvorana.

Cena 40 EUR na mesec, letno 400 EUR.

Program je zasnovan za celo leto in se izvaja kontinuirano po v naprej določenem programu. Delo poteka v manjši skupini največ 7 udeležencev, saj mentorica poudarja individualen pristop. Otroci bodo v okviru celoletne šole spoznali različne risarske ter slikarske tehnike in pomen risanja in slikanja kot osnove za vse druge likovne dejavnosti. Razvijali bodo lastno likovno govorico in predstavili likovni zapis v osebnem slogu. Razvijali bodo kreativnost ter se izpopolnjevali v ročnih spretnostih. Cilj šole je spodbujati otrokovo ustvarjalnost skozi proces spoznavanja likovne umetnosti.

 

  1. NEMŠČINA SKOZI SLIKANJE, MOJCA AHČIN ROZMAN

Trajanje: enkrat tedensko, četrtki od 15:00-16:30, začetek 24.9.2020, Ledena dvorana.

Cena 20 eur na mesec

Nemščina skozi risanje je primerna za predšolske in otroke nižjih razredov, ki že pišejo. Učimo se preko slik, ki jih otroci narišejo sami. Na primer številke, barve, prevozna sredstva, sadje, živali… Je prijetna za otroke, poučna in sproščujoča. Če otrok še ne piše ima možnost risanja in poslušanja.

 

  1. RAZVIJANJE KREATIVNEGA POTENCIALA Z MODERNIM MOZAIKOM, mentorica UrškaPotočnik. Trajanje: srede od 14:00 do 16:15, začetek 23.9.2020, Ledena dvorana Bled

Cena 40 eur na mesec

Bistvo srečanj je odpirati in razvijati kreativno energijo znotraj posameznega otroka  s pomočjo sproščenega in varnega okolja, kjer otroci z uporabo različnih metod iskanja svojih lastnih idej kreiranja, le te tudi uresničujejo. Vsak otrok je individualen, zato skupina sprejme samo 8 otrok, kar mentorici omogoča različne in predvsem osebni pristop z vsakim posameznikom. V takem okolju bo z otroci iskala njihov lasten umetniški slog s pomočjo modernega mozaika, z učenjem otrok organizacije priprave na posamezni izdelek, s počasnim vpeljevanjem pravil in tehnik pri izdelavi modernega mozaika, glede na željo in dovzetnost otroka. Spoznavali bodo različne materiale, ki so primerni za izdelavo mozaika in njihove kombinacije ter uporabo barv v modernem mozaiku. Otroci bodo izdelane mozaike odnesli domov, razen enega, ki ga bodo izdelali vsi skupaj (mozaični team building) in bo umeščen v lokalno skupnost. Ob koncu šolskega leta bodo udeleženci skupaj z mentorico, sami, v celoti organizirali razstavo nastalih del.

NA PROGRAME SE JE POTREBNO PREDHODNO  PRIJAVITI NA:

hana.premrl@guest.arnes.si, 040 284 550

Dostopnost

Share This