BLOG

APRILSKE KNJIŽNE POSLASTICE V MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED

30/03/2021

V Medgeneracijskem centru Bled vas v aprilu vabimo, da prisluhnete dvema iskrivima osebama, ki sta zaslužna za izdajo dveh zanimivih, navdihujočih in vsekakor vredna branja knjižnih del.

Avtor knjige, Toni Mežan, nam bo predstavil svojo knjižno poslastico v ponedeljek, 12. 4. 2021, ob 19.00. Druga avtorica, Marija Orel, pa nam bo svoja doživetja, modrosti  in pridobljene izkušnje o izdani knjigi predstavila v ponedeljek, 19. 4. 2021, ob 19.00. Predstavitvi ob pogovoru bosta potekali preko spletne platforme Zoom na spodnjih povezavi.

https://zoom.us/j/91569077022?pwd=LzA2Rm5JdEZUb3lsOHZOWDA0YTJmQT09

 Do takrat pa malo za pokušino in nekaj vrstic obeh avtorjev.

 ČARODEJ TONI

Avtobiografija kmečkega fanta, čarobnega umetnika in lokalnega politika.

 Bralci bodo spoznali mojo pot od otroških let do danes. Med drugim se bodo lahko nasmejali ob številnih zapisanih pripetljajih, kot so nepredvideni dogodki na predstavah, srečanja s policisti, dogodivščine z mojimi soigralci in drugimi nastopajočimi ter ob številnih drugih nagajivih in zabavnih zgodbah. S to knjigo želim bralcem pustiti neizbrisno sporočilo, naj si dovolijo imeti svoje sanje. Naj vanje goreče verjamejo in jim sledijo. S trdim in poštenim delom bodo na pravi poti, da njihove sanje postanejo resničnost. Z vedno iskrenimi nameni in odkritosrčnostjo bo ta pot sicer nekoliko težja, saj volkovi, takšni in drugačni, prežijo na vsakem koraku. Toda na koncu je le duša brez bremen tista, s katero lahko mirno uživaš sadove svojega dela in te nagradi za prehojeno pot. Seveda so na vsaki poti vzponi in padci. A z vsakim storjenim korakom je cilj vedno bližje. In nikoli ni prepozno za nov začetek, za nov korak. Ne vemo, koliko nam jih je odmerjenih. Zato z vsakim od njih puščajmo vidne sledi. Naj te pomagajo drugim, da bo njihov korak lažji. In naj čim dlje pustijo svoj obris tudi zaradi nas samih. Morda se bomo vračali po isti poti.    

Toni Mežan, avtor knjige

 

SUNKI VETRA

Vodnik k prebujenju

 Vsa spoznanja sem zapisala v vodniku prebujenja, poimenovanem SUNKI VETRA, v katerem sem v prvi del vpletla svoj življenjepis in potopis, saj sem odgovore iskala širom sveta, pri najbolj znanih mojstrih, kot so indijski jogijski mojster joge Satjananda Sarwasati, budistični mojster, režiser in pisatelj Dzongsar Jamyang Khjentse, zen mojster Jisu Sunim in mnogi drugi. V drugem delu sem opisala svoje zadrege in spodrsljaje pri iskanju sorodne duše in kako me je končno našel pravi. V zadnjem delu pa sem nanizala šop pisanih citatov, ki se mi utrinjajo v trenutkih prisotnosti.

V knjigi boste našli odgovore vsi, ki iščete resnico, mir in svobodo. Vsi, ki ste se znašli na razpotju, vsi, ki se zavedate, da je čas biser neprecenljive vrednosti, vsi, ki veste, da se resnična vrednost človeka meri s tem, koliko svobode si je pridobil.

Če boste zastavili svoj čas, svojo energijo in denar za svobodo in notranji mir, vam na koncu prav za nobeno stvar ne bo žal, gotovo pa vam bo lahko žal, če boste zapravili življenje za cirkuške predstave, za katere večina ljudi sploh ne ve, da v njih sodeluje.

Marija Orel, avtorica knjige

Dostopnost

Share This