BLOG

POLETNI POČITNIŠKI PROGRAM V MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED 2021

21/05/2021

V Medgeneracijskem centru Bled že diši po poletnih počitnicah. Že 6. leto se trudimo pripraviti otrokom pester, zabaven in vsakemu posebej zanimiv počitniški program.

Tokrat bomo izvedli 8 počitniških tednov, namenjenih otrokom od 6. do 14. leta.

  1. 7. – 9. 7. 2021 POČITNIŠKA TV ODDAJA Z ANO PIRIH (brezplačno, financira VGC)

»3…2…1… kamera teče… akcija!«, to se bo iz Medgeneracijskega centra Bled Radolca slišalo v prvem julijskem počitniškem tednu. Če te zanima nastopanje pred kamero in mikrofonom te vabimo, da se nam pridružiš tudi ti. V skupnem tedenskem druženju bomo postavili TV studio, sestavili scenarij (tekst) za tv oddajo, vadili nastopanje in  oddajo posneli skupaj z vami – mladimi voditelji in igralci pred kamero in mikrofonom.

Družili, ustvarjali in snemali bomo med 5. in 10. julijem, od 9. do 11.30 ure.

Mentorica delavnice bo Ana Pirih, radijska voditeljica, povezovalka prireditev in bivša televizijka. Pridružil pa se nam bo tudi fotograf in snemalec iz Češke Štepan Glombek, ki bo naše TV ustvarjanje tudi posnel in sestavil v celoto.

  1. 7. – 16. 7. 2021 BORILNE VEŠČINE Z DENISOM PORČIČEM -CHORCHYPOM (70 €)

Bi se za en teden rad/a prelevil/a v samuraja? Pridruži se nam in spoznaj svet borilnih veščin s Chorchypom. Moč, modrost, čast, spoštovanje in disciplina so vrline, ki Denisu pomenijo največ, dejaven je na več področjih, poleg profesionalnega borca, trenerja, učitelja, aktivnega glasbenega ustvarjalca… še bi lahko naštevali, vendar je bolje, če ga v tem tednu sami spoznate in skupaj z njim podelite še svoje talente.

  1. 7. – 23. 7. 2021 JEZIKAMO PO ANGLEŠKO IN NEMŠKO S TINO PAPLER (70 €)

 Učenje angleščine in nemščine je lahko tudi zabavno in za otroke pravi izziv. Tina Papler bo poskrbela za zabaven, sproščen in hkrati strokoven pristop, s katerim bo otrokom pričarala nadvse jezične in nepozabne poletne počitnice. Jezikanje bomo tako povezali s športom, ustvarjanjem in ostalimi zanimivimi aktivnostmi.

  1. 7. – 30. 7. 2021 SLIKARSKA KOLONIJA Z LUČKO ŠPAROVEC (100 €)*

 *SLIKARSKA KOLONIJA z akademsko slikarko Lučko Šparovec, (11.00 – 15.00), od 10 let naprej. Program zajema spoznavanje različnih risarskih in slikarskih tehnik, spodbujanje otrokove ustvarjalnosti skozi proces spoznavanja likovne umetnosti, razvijanje lastne likovne govorice, predstavitev likovnega zapisa v osebnem slogu, ugotavljanje pomena risanja in slikanja kot osnove za vse druge likovne dejavnosti ter kosilo.

  1. 8. – 6. 8. 2021 CIRKUŠKE VRAGOLIJE Z GAŠPERJEM STOJCEM (70 €)

 Za vse cirkuške navdušence! Čaka vas zabaven teden z Gašperjem Stojcem, ki vas bo popeljal skozi vrhunske umetniške gledališke stvaritve in skupaj z vami uprizoril pravo predstavo. Cirkuške spretnosti, slackline, žongliranje z žogicami so namreč super orodja, ki učijo mlade vztrajnosti, učenja iz napak, zabavne rekreacije in obvladovanja samega sebe.

  1. 8. – 13. 8. 2021 RADI MIGAMO, GIBAMO, ŠPORTAMO (70 €)

Za zdravo telo, greste lahko na kolo ali pa… se nam pridružite na enem izmed naših najbolj razgibanih tednov, kjer bodo športni pedagogi in animatorji poskrbeli, da nam ne bo vroče samo zaradi poletnih visokih temperatur. Spoznavali in preizkušali bomo različne športne discipline, migali na različnih lokacijah, razvijali motoriko ter se prepustili novim športnim dogodivščinam.

  1. 8. – 20. 8. 2021 ODPLEŠI SVOJE SANJE S PLESNIM STUDIOM ŠPELA (70 €)

Naš moto v tem tednu bo, da več plesov na dan odžene dolgčas stran. Skupaj z dolgoletno plesalko in umetniško vodjo Špelo Mandelc bomo spoznali in preplesali več različnih plesnih stilov in sestavili prav posebno počitniško koreografijo. Za naš mini nastop si bomo izdelali vse potrebne kostume oz. modne dodatke, pri katerih nam bo na pomoč priskočila naša kreativna ustvarjalka Mojca Ahčin Rozman.

  1. 8. – 27. 8. 2021 MOZAIČNI TEDEN Z URŠKO AMBROŽIČ POTOČNIK (100 €)**

**MOZAIČNI TEDEN z Urško Ambrožič Potočnik – od 7 let naprej.  Letos bodo otroci mozaik izdelovali cel teden. Urška jih bo popeljala skozi celoten kreativen proces, od iskanja idej do dizajniranja ter izvedbe. Zaradi individualnega pristopa bodo otroci razdeljeni v dve skupini. Poleg mozaičenja pa bo še vedno dovolj časa za ostale poletne sproščujoče aktivnosti.

Program poleg znotraj različnih tem zajema še aktivno preživljanje počitnic, kopanje v Grajskem kopališču, obisk mini golfa, potepanje v naravi, učenje gasilskih veščin, ustvarjalne delavnice, varstvo, kosilo…

Cena za drugega otroka (razen pri programih označenih z *) znaša 60 eur.

Kraj: Program izvajamo v prostorih ledene dvorane na Bledu ter okolici.

Čas: Programi potekajo od 7.30 do 15.30, izjema Slikarska kolonija (11.00 – 15.00)

Število mest je omejeno, obvezne prijave na: hana.premrl@guest.arnes.si ali 040 284 550

Program sofinancirata občina Bled in občina Gorje!

Pridržujemo si pravico do sprememb v primeru spremenjenih COVID vladnih ukrepov.

Dostopnost

Share This