BLOG

Podelitve certifikatov Mladim prijazna občina

08/10/2021

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil slovesnost ob podelitvi certifikata in 10-letnici programa Mladim prijazna občina. Župan Občine Radovljica g. Ciril Globočnik je prejel Certifikat mladim prijazna občina za novo štiriletno obdobje. Slovesnosti sta se udeležili tudi Romana Šlibar Pačnik, ki na Občini Radovljica skrbi za področje mladine in naša sodelavka Jasmina Šubic, ki je  postavila na noge Mladinski dnevni center KamRa in v zadnjih šestih letih skrbela za njen program ter razvoj. Zagonska sredstva za delovanje mladinskega centra je zagotovila Občina Radovljica in zagotavlja sredstva vsako leto, Ljudska univerza Radovljica pa preko razpisov MDDSZ in URSM zagotovi dodatna sredstva. Trenutno Občina Radovljica zagotavlja za delovanje mladinskega centra 40% sredstev, Ljudska univerza pa 60%. Za razpise poskrbi Jasmina Šubic in je pri tem zelo uspešna, tako da je lani pridobila sredstva za novo, mlado moč Niko Cvetek. Skupaj ustvarjata program v KamRi in skrbita za otroke in mladino. Občini Radovljica iskreno čestitamo za prodobljen certifikat, Jasmini pa se zahvaljujemo za vse opravljeno delo do sedaj!

Predsednik Pahor je ob tej priložnosti Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina vročil Zahvalo za spodbujanje mladinskih politik in skupnih projektov med mladimi in občino. Ob tem je poudaril: “Opravljate zelo pomembno vlogo.”

Predsednik Pahor je uvodoma izrekel zahvalo županjam in županom tistih občin, ki so bile danes nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji.

Predsednik Pahor je v nagovoru izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma. “To prizadevanje na ravni lokalne skupnosti res lahko vidimo,” je dejal predsednik. Predsednik Pahor je poudaril še, da so se razvojne politike občin, ki v svojih programih naslavljajo izzive mlade generacije, izkazale kot uspešne razvojne politike.

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Certifikat Mladim prijazna občina je danes prejelo sedem občin: Mestna občina Slovenj Gradec, Občina Mežica, Občina Ormož, Občina Kočevje, Občina Medvode, Občina Semič in Občina Sežana.

Certifikat mladim prijazna občina za novo štiriletno obdobje pa so prejele: Mestna občina Koper, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Velenje, Občina Sevnica, Občina Radlje ob Dravi, Občina Grosuplje, Občina Radovljica, Občina Jesenice, Občina Gornja Radgona, Občina Krško, Občina Ajdovščina, Občina Ravne na Koroškem, Občina Trzin, Občina Žalec in Občina Šentjur.

Dostopnost

Share This