BLOG

UNICEFOVE PUNČKE IZ CUNJ

21/10/2021

V sredo, 27.oktobra ob 10.30 vas vabimo, da se pridružite dobrodelnemu projektu, kjer bomo za Unicef izdelovali punčke iz cunj. Vsi, ki imate veselje do ročnih del, si želite naučiti kvačkati ali šivati, ustvariti punčko po svoji podobi in se zraven še malo podružiti pridite v sredo, ob 10.30 na uvodni sestanek.

Več o projektu si preberite spodaj!

UNICEF-ove punčke iz cunj so eden od najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov pri nas. Izdelave unikatnih punčk in fantkov iz cunj se z veliko truda in ljubezni lotevajo prostovoljke in prostovoljci vseh generacij in iz vse Slovenije. Vsaka Punčka iz cunj predstavlja enega otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Tako osreči trojno: izdelovalko oz. izdelovalca, obdarovanca (ali sebe) in otroka, ki mu reši življenje. S projektom je UNICEF Slovenija do leta 2020 omogočil cepljenje več kot 20.000 otrokom v državah v razvoju. Več o projektu na www.punckeizcunj.si.

V okviru Medgeneracijskega centra Radol`ca bosta potekali dve skupini, skupina za šivanje in skupina za kvačkanje.

SKUPINA ZA ŠIVANJE, mentorici Sonja Zupanc in Zlata Demšar.

V skupini boste šivale telesa in oblačila za punčke. Skupina bo potekala enkrat tedensko, ob sredah 10.30. S seboj prinesite šivalni stroj. Lahko se boste prepustile ustvarjalnosti in izdelale punčko po svoji podobi.

SKUPINA ZA KVAČKANJE, mentorica Branka Ogrizek

V skupini se boste naučile kvačkati oblekice za punčke. Lahko ste tudi začetnica v kvačkanju, saj vas bo Branka naučila vseh osnov. Skupina bo potekala enkrat tedensko ob sredah 10.30.

Dostopnost

Share This