BLOG

Coworking pisarna v novem Medgeneracijskem centru Vezenine Bled

20/01/2022

Coworking pisarna, tudi sodelovalnica, v najširšem pomenu opredeljuje način dela, ki samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si delijo svoj delovni prostor z drugimi ustvarjalci, ki ne delujejo nujno v istih oz. povezanih panogah. Termin se navezuje tudi na kulturo dela, oz. skupnost, ki se znotraj takšne pisarne ustvari. Na ta način si posamezniki s spontanim mreženjem z drugimi profesionalci najrazličnejših profilov pridobivajo nove izkušnje, zamisli, vstopajo v nove projekte in ustvarjajo inovacije. Tovrstne pisarne so še posebej zaželene pri profesionalcih brez stabilne zaposlitve, t. i. svobodnjaki oz. freelancerji. Le ti svoja posla največkrat vodijo iz domačega naslanjača ali v najetih prostorih, vendar pa se tu velikokrat počutijo izolirane, ali pa jih pri svojem delu ovirajo drugi moteči dejavniki (televizija, udobje domače postelje, otroci, …).

Od uporabnikov coworking pisarne se pričakuje ne le souporaba in skrb za prostore, temveč tudi sodelovanje v življenju skupnosti pisarne oz. celotnega Medgeneracijskega centra Vezenine Bled in deljenje idej z drugimi uporabniki prostorov objekta. V okviru centra in projektov, ki jih financira Občina Bled, bomo v center prinesli nove vsebine na področju podjetništva, kot so npr. izvedba določenih delavnic, mentoriranje oz. svetovanje v okviru Kovačnice – podjetniški inkubator Kranj, projekti »Podjetniška kavica«, »Ustvarjalni podjetnik«, »Kuham domače«, »Mladi – gledališče vas išče«, po dogovoru dislocirana SPOT točka, … Coworking pisarna v objektu s tako široko ciljno skupino predstavlja velik potencial tako za opolnomočenje članov skupnosti kot tudi lastno promocijo.

Najem mesta v coworking pisarni v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled pomeni uporabo pisalne mize s stolom in predalčnikom, uporabo skupne večfunkcijske naprave, koriščenje hitrega interneta, kuhinje s hladilnikom in mikrovalovno pečico, neomejeno uporabo klubske sobe za sprostitev, uporabo sejne sobe oz. ostalih prostorov znotraj objekta brezplačno do dve uri na mesec, …

Zainteresirani se za najem mesta v coworking pisarni javijo v okviru Javnega razpisa za uporabo in najem prostorov v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled, ki je odprt do vključno 1. februarja 2022. Ogled prostorov je mogoč v čistih čevljih, ob izpolnjevanju pogojev PCT in uporabi maske v sredo, 26. januarja 2022, ob 9:00 ali ob 16:00 uri. Za ogled se je potrebno najaviti preko spletnega obrazca.

 

Dostopnost

Share This