BLOG

KAKO NASELIMO DRUŽINO ČMRLJEV V VSAK VRT?

23/02/2022

Pomlad počasi že kuka izza ovinka, zato vam z navdušenjem predstavljamo videoposnetek o izdelavi gnezdišč za čmrlje, ki smo ga pripravili lansko leto skupaj z udeleženci študijskega krožka Kako naselimo družino čmrljev v vsak vrt? v sodelovanju s Čebelarskim centrom Gorenjske.

Občane in občanke smo tako spodbudili k ohranjanju in skrbi za divje opraševalce, k sonaravni pridelavi zelenjave in sadja, s tem pa tudi usmerili pozornost k ohranjanju naravnega ravnovesja in čistega okolja. Bodite del te zgodbe tudi vi in naredite svojo lastno gnezdilnico za čmrlje ter delite ta videoposnetek naprej. Ker skupaj zmoremo več in ker se zavedamo, da so čmrlji zelo pomembni, a precej ogroženi opraševalci.

Več informacij o študijskem krožku Kako naselimo družino čmrljev v vsak vrt?:

Na študijskem krožku smo tekom petih srečanj pridobili teoretična in praktična znanja o razvoju in življenju čmrljev. Pobliže smo spoznali in se naučili, kakšne pogoje potrebujejo, da si zgradijo svoje gnezdišče in na kakšen način jim lahko pomagamo. S postavitvijo dveh čmrljakov, s pripravo videoposnetka ter z zaključno razstavo fotografij ter ostalih ustvarjalnih izdelkov smo k ohranjanju in skrbi za divje opraševalce, k sonaravni pridelavi zelenjave in sadja spodbudili še ostale občane in občanke, s tem pa tudi usmerili pozornost k ohranjanju naravnega ravnovesja in čistega okolja.

Dostopnost

Share This