BLOG

RELAKSACIJA JE MOJA MOTIVACIJA

15/03/2022

Od 18. marca do 21. maja 2022 bomo v okviru Mladinskega dnevnega centra KamRa organizirali tedensko delavnico RELAKSACIJA JE MOJA MOTIVACIJA, kjer bomo z mladimi raziskovali različne tehnike sproščanja.

Mentorici projekta bosta Urška Ambrožič Potočnik, svetovalka Art terapije, umetnica, ki ustvarja na področju mozaikov in kreativna mentorica različnim projektom na temo mozaika, marketinga in komunikacije ter Ana Pirih, inštruktorica joge in povezovalka dogodkov.

Na ustvarjalen način bodo mladi skupaj z mentoricama lahko spoznavali sebe, svoja čustva, odnose, prihajali v stik s svojim notranjim svetom – zaznavo in načini sproščanja morebitnih napetosti. Tehnike sproščanja bodo udeleženci ostalim mladim predstavili tudi v kratkih tedenskih podkastih, s katerimi se bo projekt razširil in informiral ostale, ki bi jih tovrstna tematika zanimala. Mentorici bosta  s tem spodbujali tudi kreativno izražanje in javno nastopanje.
Mladi udeleženci bodo pridobili še kompetence organizacije dogodka in marketinga, saj bodo ob zaključku sedmih srečanj pripravili tudi interaktivni dogodek, kjer bodo na sedmih točkah obiskovalcem predstavili tehnike sproščanja, ki so jih doživljali / spoznavali na delavnici. Tako bomo tudi širši javnosti predstavili načine sproščanja, ki so koristne lahko prav vsakomur.

Delavnico organiziramo z namenom spodbujanja mladih v spoznavanje sebe in v sproščanje morebitnih napetosti, ki se pojavljajo skozi njihov vsakdanji čas. Poleg tega pa tudi z namenom spodbujanja mladih v njihovi samozavesti, vrednosti, ki lahko vpliva tudi na njihova delovanja v prihodnosti.

Naš cilj je:

  • da mladi pridobijo dodatno – neformalno znanje o različnih načinih sproščanja, ki jih lahko uporabljajo tudi kasneje v svojem življenju in jih med drugim lahko svetujejo tudi njihovim sovrstnikom,
  • da so mladim predstavljene enostavne in uporabne tehnike sproščanja, ki so lahko dostopne vsakomur,
  • da mladi pridejo v stik s samimi seboj – čustvi, svojim telesom – in da morebitna negativna, stresna čustva prepoznajo, si jih upajo izraziti in jih sprostiti,
  • da mladi spoznajo kaj novega o sebi in da na delavnici napredujejo – pridobijo dodatno samozavest, presežejo morebitne ovire, kot so strah, dvom v sebe,…
  • da se mladi kreativno izražajo – v ustvarjanju skozi gib, kulinariko, risanju, tudi javnem nastopanju, organizaciji dogodka, marketinga, pisanja itd.

Kompetence, ki jih bodo pridobili:

  • višjo samozavest,
  • stik s svojo avtentičnostjo,
  • organizacijske tehnike – priprava in izvedba marketinga in dogodka,
  • znanje kreativnega izražanja (javno nastopanje),
  • znanje načinov sproščanja.

POTEK DELAVNIC:
Termin: Vsak petek od 17.00 do 20.00
Lokacija: Čebelarski center Lesce, Mladinski dnevni center KamRa in narava (gozdna učna pot in ostalo).
Začetek: 18. marec
Zaključek: 21. maj – dogodek Relaksacija je moja motivacija

Prijave na: info@kamra-radovljica.si

Dostopnost

Share This