BLOG

OŽIVLJANJE VISOKODEBELNIH TRAVNIŠKIH SADOVNJAKOV z JANOM BIZJAKOM – ŠTUDIJSKI KROŽEK

15/04/2022

Prisrčno vabljeni k udeležbi brezplačnega študijskega krožka – OŽIVLJANJE VISOKODEBELNIH TRAVNIŠKIH SADOVNJAKOV z JANOM BIZJAKOM.

Letos bomo v okviru študijskega krožka nadgradili občinski sadovnjak visokodebelnih sadnih dreves starih sort ter ga obnovili z nadomestitvijo/zasaditvijo dreves, ki jih je v  lanskem letu pojedel voluhar. Obenem bi s cepljenjem žlahtnih sort na divjake češenj in jablan tudi požlahtnili mlada sadna drevesa ob sadovnjaku, ki jih je radodarno zasadila že sama narava ob strugi potoka v neposredni bližini kolesarske steze in sadovnjaka.

Ker se tudi naravi že mudi se bomo zbrali že naslednji teden, in sicer v:

  • TOREK, 19. 4. 2022, od 17.00 do 20.00 – CEPLJENJE SADNIH DREVES,
  • TOREK, 26. 4. 2022, od 17.00 do 20.00 – OBREZOVANJE IN SAJENJE SADNIH DREVES.

S seboj prinesite cepilne nože in škarje. Dobimo se pri kozolcu ob severni obvoznici (malo naprej od parkirišča pri Vrtcu Bled).

Za ostala srečanja in predavanje vam termine sporočim naknadno.

Število mest je omejeno.

Obvezne prijave na: mcbled@guest.arnes.si ali 040 810 476.

Kaj pa sploh so študijski krožki? To so predvsem oblike neformalnega učenja, ki predvsem v manjših ali odročnih krajih predstavljajo velikokrat edino priložnost dodatnega izobraževanja oziroma aktivnega vključevanja prebivalcev. Kot takšni pomenijo tudi bistven doprinos k razvoju lokalne skupnosti. Študijski krožek kot oblika skupinskega prostovoljnega učenja odraslih, ki temelji na svobodi, medsebojnem sodelovanju, izmenjavi izkušenj in aktivnem sodelovanju udeležencev pri razvoju kraja, je najprimernejši način oblikovanja ponudbe za ciljno skupino, ki je vedoželjna, si želi socialnih stikov ter želi deliti svoje znanje in izkušnje z drugimi. Nad izvajanjem in strokovnim razvojem študijskih krožkov bedi Andragoški center Slovenije, medtem ko finančna sredstva prispeva Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Dostopnost

Share This