BLOG

POLETNI POČITNIŠKI PROGRAM V MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED

20/05/2022

Pozdravljeni. Pa je leto spet naokoli in ne loči nas več prav veliko dni do zasluženih sproščenih poletnih počitnic za otroke in mlade. V priponki in v spodnjih opisih dobite več informacij, kako bodo obarvani posamezni počitniški tedni v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled.

POLETNI POČITNIŠKI PROGRAM V MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED

V Medgeneracijskem centru Bled že diši po poletnih počitnicah. Že 7. leto se trudimo pripraviti otrokom pester, zabaven in vsakemu posebej zanimiv počitniški program.

Tokrat bomo izvedli 7 počitniških tednov, namenjenih otrokom od 6. do 14. leta. Program poleg znotraj različnih tem zajema še aktivno preživljanje počitnic, kopanje v Grajskem kopališču, obisk mini golfa, potepanje v naravi, učenje gasilskih veščin, ustvarjalne delavnice, varstvo, kosilo…

  1. 6. – 1. 7. 2022 ZAPLEŠI V POLETJE (80 €)

Naš moto v tem tednu bo, da več plesov na dan odžene dolgčas stran. Skupaj z dolgoletno plesalko in umetniško vodjo Špelo Mandelc Žvikart bomo spoznali in preplesali več različnih plesnih stilov in sestavili prav posebno počitniško koreografijo, ki bo super uvod v poletna počitniška doživetja.

  1. 7. – 8. 7. 2022 SPROŠČENO Z DRUŠTVOM ŽAREK (BREZPLAČNO)

Na delavnici »Sproščeno z društvom Žarek« bodo mladi in otroci lahko izrazili in obogatili svojo ustvarjalnost ter kreativnost. Ustvarjali bodo z barvami za steklo fun&fancy, das maso, fimo maso, s prstnimi barvami, ob lepem vremenu pa se bomo peš odpravili do Zake in se ohladili v jezeru. Vsi, ki se bodo udeležili delavnic, naj s seboj prinesejo malico, za pijačo in prigrizke bomo poskrbeli v Društvu Žarek.

  1. 7. – 15. 7. 2022 POLETNI RADIO Z ANO PIRIH (80 €)

Čofotanje v jezeru, ležanje na plaži, osvežilni sok v roki, sendvič v nahrbtniku – na telefonu pa odmeva oddaja Poletnega počitniškega radia, ki jo boste ustvarili vi – vsi tisti, ki se nam boste pridružili med 11. in 15. julijem na počitniškem programu poletnega radia. Počitniški teden bo primeren za vse klepetulje. Za vse tiste, ki radi govorite, pišete, berete ali si izmišljujete zgodbe, pravljice, novičke. V  drugem julijskem počitniškem tednu boste lahko prišli na svoj račun in svoj klepetuljasti talent uporabili v pravi namen. Naučili se boste ustvarjati radijsko oddajo, prispevke, spoznali boste radijsko snemalno opremo, mikrofon in kako se ga pravilno uporablja. Vaše počitniško razigrane ideje bomo tudi posneli v poletni radijski oddaji za vaše starše in prijatelje. Dobrodošli pred naš poletni radijski mikrofon.

  1. 7. – 22. 7. 2022 SLIKARSKA KOLONIJA Z LUČKO ŠPAROVEC (100 €)*

*SLIKARSKA KOLONIJA z akademsko slikarko Lučko Šparovec, (11.00 – 15.00), od 10 let naprej. Program zajema spoznavanje različnih risarskih in slikarskih tehnik, spodbujanje otrokove ustvarjalnosti skozi proces spoznavanja likovne umetnosti, razvijanje lastne likovne govorice, predstavitev likovnega zapisa v osebnem slogu, ugotavljanje pomena risanja in slikanja kot osnove za vse druge likovne dejavnosti ter kosilo.

  1. 8. – 12. 8. 2022 ŠPORT BREZ MEJA (80 €)

Za zdravo telo, greste lahko na kolo ali pa… se nam pridružite na enem izmed naših najbolj razgibanih tednov, kjer bodo športni pedagogi in animatorji poskrbeli, da nam ne bo vroče samo zaradi poletnih visokih temperatur. Spoznavali in preizkušali bomo različne športne discipline, migali na različnih lokacijah, razvijali motoriko ter se prepustili novim športnim dogodivščinam.

  1. 8. – 19. 8. 2022 MOZAIK OD A DO Ž Z URŠKO AMBROŽIČ POTOČNIK (80 €)**

**MOZAIČNI TEDEN z Urško Ambrožič Potočnik – od 7 let naprej.  Letos bodo otroci mozaik izdelovali cel teden. Urška jih bo popeljala skozi celoten kreativen proces, od iskanja idej do dizajniranja ter izvedbe. Zaradi individualnega pristopa bodo otroci razdeljeni v dve skupini. Poleg mozaičenja pa bo še vedno dovolj časa za ostale poletne sproščujoče aktivnosti.

  1. 8. – 26. 8. 2022 DOGODIVŠČINE V NARAVI (80 €)

Podajte se na adrenalinski teden v naravi z dolgoletno in izkušeno skavtinjo Nežo Brelih. Kaj vse vas čaka? Od postavljanja bivaka, opazovanja, ustvarjanja z naravnimi materiali, iskanja živalskih sledi, odkrivanja čutne poti, raziskovanja gozda, iger v naravi do premagovanja ovir in orientacije v naravi ter še mnogo več, ki so uporabne za preživetje v naravi.

Cena za drugega otroka (razen pri programih označenih z *) znaša 70 eur.

Kraj: Program izvajamo v prostorih Medgeneracijskega centra Vezenine Bled ter okolici.

Čas: Programi potekajo od 7.30 do 15.30, izjema Slikarska kolonija (11.00 – 15.00).

Število mest je omejeno, obvezne prijave na: mcbled@guest.arnes.si ali na 040 810 476.

Program sofinancirata občina Bled in občina Gorje.

Pridržujemo si pravico do sprememb.

Upamo, da se tudi letos vidimo v čim večjem številu. 😊

Dostopnost

Share This