BLOG

Študijski krožek: BEREM, BEREŠ, BERIMO SKUPAJ – PREDŠMARNI VEČER NA MLINEM

27/05/2022

V četrtek, 2. 6. 2022, ob 10.00 vas vabimo, da se pridružite študijskemu krožku BEREM, BEREŠ, BERIMO SKUPAJ – PREDŠMARNI VEČER NA MLINEM in se prepustite literarni ustvarjalnosti. Na podlagi uvodnega četrtkovega srečanja v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled se boste skupaj dogovorili oz. uskladili glede nadaljnjih terminov. Udeležba na študijskem krožku je brezplačna.

Po devetnajstletnih bralnih večerih slovenske proze in poezije o Bledu bomo v okviru študijskega krožka pripravili publikacijo, ki bo kronološko predstavila vsebino, bralce, goste pripovedovalce ter obiskovalce te prireditve, ki je v lokalnem okolju pognala močne korenine in z novimi bralci brsti v novo zelenje. Ob predstavitvi publikacije želimo izpostaviti velik pomen ohranjanja naše literarne dediščine in v luči globalizacije posledično ohranitev naše kulturne identitete. Skrben odnos, negovanje in ohranjanje ter aktivna uporaba lokalnega in širšega slovenskega kulturnega blaga nas pokončno postavljata ob bok omikanim narodom širom sveta.

Študijski krožki so predvsem oblike neformalnega učenja, ki predvsem v manjših ali odročnih krajih predstavljajo velikokrat edino priložnost dodatnega izobraževanja oziroma aktivnega vključevanja prebivalcev. Kot takšni pomenijo tudi bistven doprinos k razvoju lokalne skupnosti. Nad izvajanjem in strokovnim razvojem študijskih krožkov bedi Andragoški center Slovenije, medtem ko finančna sredstva prispeva Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Če želite sodelovati v zgoraj opisanem krožku, se lahko prijavite na mcbled@guest.arnes.si ali na 040 810 476.

 

Dostopnost

Share This