BLOG

Mladinska izmenjava “Potujoči cirkus”

25/07/2022

V nedeljo, 24.7.2022, smo se skupaj z udeleženci programa KamRa odpravili na mladinsko izmenjavo v okviru projekta Erasmus+ na Nizozemsko v mesto Enschede.

Z izvajanjem projekta na Nizozemskem želimo udeležencem omogočiti edinstveno izkušnjo. Izkušnjo potovanja, spoznavanja novih kultur, povezovanja in širjenja obzorja izven njihovega malega sveta. Projekt bo velika priložnost za udeležence, da doživijo nekaj novega, pridobijo in razvijejo nove kompetence, se medgeneracijsko povežejo in pridobijo izkušnje, ki bodo pomembne pri njihovem nadaljnjem razvoju, osebni in karierni poti. V projekt bomo vključili predvsem udeležence z manj priložnostmi, v izvajanje delavnic cirkuških veščin pa bomo povabili vse zainteresirane iz lokalnega okolja, s čimer želimo doseči čim večjo vključenost, raznolikost in povezovanje.
Potujoči cirkus ni klasičen cirkus, saj je brez živali. Deluje kot socialno-kulturni projekt, ki cirkus uporablja kot orodje za delo z otroki in mladostniki. Njegova posebnost je v tem, da v program vključi lokalne otroke, mlade, njihove starše in zainteresirane mimoidoče. Mladi udeleženci cirkusa bodo vrstnike in ostale učili cirkuških veščin, kot so žongliranje s keglji in žogicami, diabolo, hoja po vrvi, hoja po hoduljah, hoja po veliki žogi, vožnja na monociklu, trakovi aerial. Izvedli bomo tudi delavnice izdelave cirkuških rekvizitov iz kolesarskih zračnic in odpadnih materialov, s čimer želimo udeležencem približati trajnostna ravnanja in ozavestiti okoljsko problematiko.
S partnersko organizacijo Circus TijdGeest smo že sodelovali in projekt želimo ponovno izvesti. Izkazal se je za primer dobre prakse, zato želimo ponuditi priložnost novim skupinam otrok, mladostnikov in mladih. V preteklosti je bil odziv zelo pozitiven, vključenost mladostnikov in lokalne skupnosti, pa zelo številčna. Novi generaciji mladostnikov, lokalni skupnosti in strokovnim delavcem želimo ponuditi priložnost za učenje cirkuških metod dela, povezovanja in aktivacije.

Cirkus TijdGeest praznuje 35 let

Postavljanje tabora 1. dan

Delavnice tekom dneva:

Spoznavanje okolice:

 

Dostopnost

Share This