BLOG

PREDŠMARNI VEČER NA MLINEM – 20. obletnica – nedelja, 14. 8. 2022, ob 20.00

09/08/2022

Tokrat vas še prav posebej lepo povabimo na DVAJSETLETNICO PREDŠMARNEGA VEČERA na Mlinem. Pridružite se nam v nedeljo, 14. avgusta 2022, ob 20.00 na Mlinem.

Na predvečer Velikega šmarna, ki je na Mlinem poseben praznik, vam bomo v večernem odsevu jezera brali poezijo in prozo ustvarjalcev, katerim je Bled vir ustvarjalnega navdiha.

Naj vas lepota slovenske besede in čar poletne noči spet združita v pletnah.

Ne pozabite tople obleke! V primeru slabega vremena bo prireditev preložena. (Obvešča radio Triglav)

ŠTUDIJSKI KROŽEK – BEREM BEREŠ BERIMO SKUPAJ

Študijski krožki so pomemben del družabnega življenja kraja. Prav letos, po devetnajstih bralnih večerih slovenske proze in poezije o Bledu, smo naša druženja v študijskem krožku doživljali kot pregled ter obujanje spominov tega žlahtnega mozaika literarnih večerov pod zvezdami. Ob dvajsetletnici Predšmarnega večera na Mlinem smo tako pripravili publikacijo, ki kronološko predstavlja vsebino, bralce, goste pripovedovalce ter obiskovalce te prireditve, ki je v lokalnem okolju pognala močne korenine in z novimi bralci brsti v novo zelenje. Ob predstavitvi publikacije želimo izpostaviti velik pomen ohranjanja naše literarne dediščine in v luči globalizacije posledično ohranitev naše kulturne identitete. Skrben odnos, negovanje in ohranjanje ter aktivna uporaba lokalnega in širšega slovenskega kulturnega blaga nas pokončno postavljata ob bok omikanim narodom širom sveta. Še vedno verjamemo v vseživljenjsko učenje in v posameznikove notranje potenciale z nenehno željo po rasti ter osebnemu razvoju. Veseli nas, da smo del te zgodbe ter da še naprej skupaj z vami, udeleženci, izvajalci, mentorji, soustvarjamo boljši svet.

 

Dostopnost

Share This