BLOG

PROGRAM AKTIVNOSTI MEDGENERACIJSKEGA CENTRA BLED ZA OTROKE

31/08/2022

Aktivnosti bodo potekale na več lokacijah, večina pa v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled. Točne termine in lokacije vam posredujem naknadno po prijavi. Zaradi zasedenosti prostorov si kasneje pridružujemo pravico do terminskih sprememb. Lepo povabljeni v naše zabavne konce. 😊

Prijavite se lahko:

Elektronska pošta: mcbled@guest.arnes.si

Mobitel: 040 810 476 (Monika)

 

ŠOLARIJE, različni izvajalci

Trajanje: vsak dan med tednom od 13.00 do 16.00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Na Šolarijah se bomo seznanili z različnimi učnimi metodami in jih prilagodili prevladujočemu stilu posameznika. Ni pomembno le, kaj se učimo, ampak tudi kako se učimo. Naš cilj je, da s skupnimi močmi, različnimi metodami na interaktiven način premagamo šolske izzive ter usvojimo določeno snov z razumevanjem. Brezplačna učna pomoč bo potekala individualno, v dvojicah ali v skupini.

 

VEČERI NAMIZNIH IGER, izvajalca Žan Anderle in Aljaž Vidic

Trajanje: 24 ur, petki od 18.00 do 22.00, začetek 16. 9. 2022 (na 14 dni) Medgeneracijski center Vezenine Bled

Napete pustolovščine, strategije in nepozabne zgodbe, gradnja ekonomije v Rimu ali mesta na Marsu, železnice po Evropi, pobeg iz labirinta, gradnja stolpov v Grčiji, odkrivanje izdajalcev na gradu kralja Arturja, priprava na zimo v vlogi gozdnih živali in še več se lahko zgodi daleč stran od ekranov in v dobri družbi. Zadnja leta so namizne igre doživele preporod in nas bodo popeljale v svet zabave in dogodivščin. Druženje je primerno za vse starosti in norosti.

 

SPROŠČANJE IN RAZVIJANJE ČUSTVENE INTELIGENCE Z ORODJI EKSPRESIVNE POMOČI Z UMETNOSTJO ZA OTROKE,

izvajalka Urška Ambrožič Potočnik

Trajanje: celoletni program, srede od 17.30 do 19.45, začetek 12. 10. 2022, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Cilj programa je v prvi vrsti sproščanje otroka, ki mora delovati v svetu, kjer so velikokrat pomembni končni rezultati in umestitev na lestvici družbe. Vse prevečkrat pa se v šoli in družbi zanemarja sam proces, v katerem odrašča otrok, njegovo avtentičnost, kreativnost, notranji svet, domišljijo, …

Bistvo razvijanje čustvene inteligence je v tem, da se otrok nauči prepoznavati svoje notranje vsebine, čustvena stanja in da jih je sposoben na lahkoten način refleksirati in deliti med ljudi z namenom, da ga okolica lahko bolje razume in sprejema. S tem prične razvijati tudi primerno komunikacijo.

V programu bo mentorica z otroki ustvarjala z orodji ekspresivne pomoči z umetnostjo, pri tem bodo uporabljali raznovrstne modalnosti, od samega risanja, glasbe, giba, glasu, teatra, pisanja, pravljice ipd. Tako bodo skozi sproščeno kreacijo prihajali v stik s samim seboj in pričenjali razumeti svoj notranji svet in spoznavati svoje dejanske potrebe.

 

TEČAJ RAZVIJANJA KREATIVNEGA POTENCIALA Z MOZAIKOM, izvajalka Urška Ambrožič Potočnik

Trajanje celoletni program, četrtki od 17.30 do 19.45, začetek 13. 10. 2022 primerno za otroke od 8. do 15. leta

Cena: 60 EUR za posamezni mesec

Bistvo srečanj je odpirati in razvijati kreativno energijo znotraj posameznega otroka s pomočjo sproščenega in varnega okolja, kjer otroci z uporabo različnih metod iskanja svojih lastnih idej kreacij, le te tudi uresničujejo. Vsak otrok je individualen, zato skupina sprejme samo 8 otrok, kar mentorici omogoča različne prijeme predvsem osebni pristop z vsakim posameznikom. V takem okolju bo z otroci iskala njihov lasten zapis v mozaiku, z učenjem otrok organizacije priprave na posamezni izdelek, s počasnim vpeljevanjem pravil in tehnik izdelave modernega mozaika, glede na željo in dovzetnost otroka. Spoznavali bodo različne materiale, ki so primerni za izdelavo mozaika in njihove kombinacije ter uporabo barv v modernem mozaiku. Otroci bodo izdelane mozaike odnesli domov. Ob koncu šolskega leta bodo udeleženci skupaj z mentorico, sami, v celoti organizirali razstavo nastalih del.

 

OTROŠKA ŠOLA SLIKANJA BLED IN GORJE, različne izvajalke

Trajanje 30 ur, začetek: oktober 2022, Medgeneracijski center Vezenine Bled, Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja, Osnovna šola Gorje,

cena: 70 EUR.  

Otroška šola slikanja je preverjena šola slikanja, ki deluje v Avstriji že več kot 50 let. Namenjena je otrokom med šestim in enajstim letom starosti. Otroci na tečaju rišejo poljubne motive, ki so plod njihove domišljije. Pri slikarskem postopku imajo vedno glavno besedo, ob tem se razvija in spodbuja njihova kreativnost in domišljija. So zelo aktivni in prav oni so tisti, ki zastavljajo vprašanja o svoji sliki. Učitelji, prostovoljci imajo vlogo in cilj, da otroke usmerjajo k iskanju motivov, idej ter premisleku o slikanju in slikarstvu. Otroci bodo risali na slikarskih stojalih na formatu v velikosti 70×100 cm ter z osnovnimi barvami. Ob koncu tečaja sledi razstava del. S programom začnemo oktobra in bo trajal do konca maja.

 

OTROŠKA FILMSKA MATINEJA, Izvajalci Zavod Aspekt, Kino Klub

Trajanje vsako drugo soboto ob 10.00, simbolična vstopnina za posamezno filmsko matinejo

Najbolj zabaven filmski in spremljevalni program za mlajše in najmlajše poln razigranosti in otroških radosti vsako drugo soboto ob 10:00.  Z veseljem lahko pridete kar v pižami in prinesite dekice, blazine, vzglavnike, karkoli, da vam bo kar najbolj udobno!

 

Dostopnost

Share This