BLOG

OKTOBRSKA IZMENJEVALNICA IN USTVARJALNICA V MEDGENERACIJSKEM CENTRU BLED

26/09/2022

Pridružite se nam na jesenskih radostih v Medgeneracijskem centru Bled, kjer bodo aktivnosti namenjene vsem generacijam.

SOBOTA, 1. 10. 2022, od 10.00 do 13.00 – OKTOBRSKA IZMENJEVALNICA IN USTVARJALNICA v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled

Po vročem poletju je spet čas, da malo prevetrimo naše omare in si pripravimo osveženo jesensko garderobo. V Medgeneracijskem centru Bled pripravljamo posebno izmenjevalnico jesenske kolekcije in nakita. Prinesete lahko tudi tople odeje, kovtre, ki jih bomo potem podarili zavetišču za male živali. Iz preostalih prinešenih oblačil si boste lahko izdelali svojo unikatno vrečko. Potekala bo tudi makrame delavnica, kjer si boste lahko izdelali zapestnice za dober namen. Kampanja meseca oktobra, ki je svetovni mesec proti raku dojk, je rožnate barve, zato bodo tudi naše zapestnice roza. Ob izdelovanju bomo povadili oz. se naučili osnovni (kvadratni) vozel tako, da bomo skušali izdelati čim več zapestnic, ki jih bomo v oktobru v namen ozaveščanja lahko podarili naprej. Ob vseh delavnicah pa se boste lahko prepustili otroški filmski projekciji z naslovom Najboljši rojstni dan (vstopnina 3 €), katero bodo za nas pripravili fantje iz KINO BLED.

 

PONEDELJEK, 3. 10. 2022, ob 9.00 – OBEŠANJE PLETENIN pred Občino Bled ter HOJA ZA UPANJE okrog jezera ob 10.00.

V Medgeneracijskem centru Bled že šesto leto v sodelovanju z Europa Donna Slovenskim združenjem za boj proti raku na dojki obešamo pletenine na drevesa in s tem osveščamo mimoidoče o pomenu zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni. Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je v zgodnji fazi odkritja visoko ozdravljiv, prav zato so take akcije bistvenega pomena. Lepo vabljeni, da se nam 3. oktobra ob 9.00 pridružite na zelenici pri Občini Bled ter se ob 10.00 z nami podate na hojo za upanje.

Dostopnost

Share This