BLOG

PROGRAMI UNIVERZE ZA DRUGO ŽIVLJENJSKO OBDOBJE, ZA ZAPOSLENE IN BREZPOSELNE

03/10/2022

PROGRAMI UNIVERZE ZA DRUGO ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

V letu 2021 je občina Radovljica občanom prvič dala možnost, da v okviru participativnega proračuna odločanju o porabi dela proračunskega denarja. Eden od predlogov, ki je dobil zadostno število glasov je projekt Petre Čebulj Zajc »Univerza za drugo življenjsko obdobje« v okviru katerega se zaposlenemu delu naših občanom omogoči brezplačno izobraževanje na delavnicah iz različnih področji. Brezplačni programi, ki bodo potekali v Radovljici, Brezjah, Podnartu in Ljubnem so namenjeni aktivnim odraslim, ki še niso upokojeni in niso  več dijaki ali študentje.

Na programe se je potrebno prijaviti: lur.info@guest.arnes.si, 041 762 616

Ob prijavi napišite, ime in priimek, mobitel in starost

ZAČETNI TEČAJ NEMŠČINE, izvaja Tina Pavlič

 Trajanje: 10 srečanj po 3 šolske ure, 

Začetek: torek, 11.10. ob 18.30, Krajevna skupnost Brezje (sejna soba)

Tečaj je namenjen popolnim začetnikom brez predznanja nemščine. Na tečaju se boste naučili pravilne izgovarjave, usvojili osnovno besedišče in slovnične strukture. Po končanem tečaju boste razumeli ter znali tvoriti enostavna pisna in govorjena besedila. Sposobni boste enostavne komunikacije z nemško govorečimi osebami v vsakdanjih situacijah. Znanje vam bo koristilo tako v poklicnem življenju kot tudi v prostem času na kakšnem izletu čez mejo. Tečaj bo vodila Tina Pavlič.

 OSNOVE GLASBENE TEORIJE, izvaja Petra Čebulj Zajc

 Trajanje: 8 srečanj po 2 šolski ure

Začetek: ponedeljek, 10. 10. ob 17.00, Ljudska univerza Radovljica

Na tečaju se boste spoznali z osnovnimi gradniki glasbenega zapisa. Notne vrednosti, tonska abeceda, intervali in lestvice nam omogočajo, da lahko beremo notni zapis. Pridobljeno znanje bo pomagalo zborovskim pevcem, da bodo lažje razumeli zapisano skladbe, tistim, ki bi se radi naučili igrati inštrument pa bo tečaj predstavljal dobro osnovo. Seveda pa se tečaja lahko udeležite tudi vsi tisti, ki bi se radi spoznali z glasbeno teorijo in poznavanje le te uporabili pri poslušanju in razumevanju klasične glasbe. Glasbeno predznanje ni potrebno. Tečaj bo vodila Petra Čebulj Zajc

ZAČETNI TEČAJ KVAČKANJA, izvaja Nika Pogačar

Trajanje: 10 srečanj po 3 šolske ure

Začetek: sreda, 12. 10., od 18.00, dvorana Športnega društva Ljubno

V zadnjih letih je zanimanje za kvačkanje zopet naraslo. Za to so kriva družbena omrežja, ki so polna zanimivih in prikupnih izdelkov. Bi radi tudi vi znali ustvariti kakšen tak izdelek? Udeležite se začetnega tečaja, kjer se boste naučili osnovnih tehnik in vzorcev s pomočjo katerih boste ustvarili vaše prve kvačkane umetnine. Za tečaj potrebujete svojo kvačko in volno. Tečaj bo vodila Nika Pogačar.

VAJE ZA ZDRAVO HRBTENICO

 Trajanje: 10 srečanj po 1 uro

Začetek: ponedeljek, 10. 10 ob 18. 30, Kulturni dom Podnart

Posledice nepravilne drže, dolgotrajnega sedenja za računalnikom se odražajo v bolečem hrbtu. Poskrbite za vaše zdravje in se udeležite vadbe, ki jo bo vodila upokojena fizioterapevtka Slavica Hrovat. Na vadbi vam bo predstavila različne raztezne in krepilne vaje za prožno, močno in gibljivo hrbtenico, medenico, vrat in ramenski obroč. Naredite nekaj dobrega za svoje počutje. Vaje bo vodila Slavica Hrovat

 PRIJAVE:

Na programe se je potrebno prijaviti: lur.info@guest.arnes.si, 041 762 616

Ob prijavi napišite, ime in priimek, mobitel in starost.

 

 

 

Dostopnost

Share This