BLOG

Napovednik MC Bled [Vezenine]

14/03/2023

Napovednik dogodkov v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled:

GRUZIJA IN MAROKO, sreda, 15.3. in 22.3., ob 9:00, Medgeneracijski center Vezenine Bled
Kratka predstavitev Gruzije in Maroka s strani mladih prostovoljcev evropske solidarnostne enote iz Zavoda Manipura.

KULINARIČNA DELAVNICA »OD VRTA DO PRTA« Z MATEJO REŠ, četrtek, 16.3., ob 17:00 v Gorjanskem domu v Gorjah
Marec je čas regrata, cvetov mačic in kačic, mladih vršičkov kopriv, pa tudi čemaža. Skuhali bomo fižolovo enolončnico z regratom, palačinke z regratom, naredili regratov in česnov pesto, mačice in kačice pomočili v čokolado in pokusili rulado z moko iz kačic. Vabljeni!

SPOMLADANSKA IZMENJEVALNICA, petek, 17.3., 17:00 – 19:00, lobij Medgeneracijskega centra Vezenine Bled
Vabljeni na izmenjevalnico SPOMLADANSKIH IN POLETNIH kosov oblačil za otroke in odrasle, nakita in modnih dodatkov, ki bo v petek, 17. 3. 2023 od 17.00 do 19.00 v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled. Lepo vabljeni tudi tisti, ki nimate oblačil za izmenjati. Vsak udeleženec naj prinese kos rdečega oblačila (majico ali kaj bombažnega) za izdelavo blazin, ki jih bomo uporabili za bralno gnezdo.

KINO// Vse povsod naenkrat, sobota, 18.3., ob 19:00, Medgeneracijski center Vezenine Bled

V sodelovanju z Zavodom Aspekt predstavljamo film Vse povsod naenkrat. Vabimo vas na odštekano filmsko pustolovščino, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame. Film je na letošnjih oskarjih bil najbolj nagrajeni film s sedmimi oskarji, med drugim tudi za najboljši film. Ob projekciji bo tudi filmski komentar! Vstopnina 4€. Prodaja kart na kraju dogodka. Za vprašanja o kinu in rezervacije pišite na info@kinoklub.si.

POUČNA IN USTVARJALNA DELAVNICA ZA 3 GENERACIJE – HČERKE, MAME IN BABICE, četrtek, 23.3., ob 17:00, Medgeneracijski center Vezenine Bled
Pred prihajajočim materinskim dnevom lepo vabljene na delavnico, na kateri bomo dekleta vseh starosti poskrbela za svojo notranjo in zunanjo lepoto. Naredile bomo zanimive vaje za krepitev samozavesti in notranje moči ter dobile nekaj nasvetov, kako poskrbeti zase, se imeti bolj rade in se počutiti lepe navznoter in navzven. Na koncu se bomo pocrkljale z unikatno rožico, ki jo bomo ustvarile same. Število mest je omejeno, zato so prijave obvezne. Otroci dobrodošli.

LEGO ROBOTIKA, sobote, od 10.45 do 12.15, za otroke stare od 10 do 14 let, Medgeneracijski center Vezenine Bled – 2 prosti mesti,
razpisujemo tečaj lego robotike v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled. Delavnice bodo potekale ob sobotah, na štirinajst dni. Naslednja delavnica, sobota, 25. 3. 2023. Delavnice so plačljive. Otroci se s pomočjo lego robotike spoznajo z računalništvom, naravoslovjem, tehnologijo in matematiko. Spodbuja sodelovanje otrok in učenje skozi realistično reševanje problemov. Otroci se bodo srečali z izzivom oziroma nalogo in nato v parih, pod vodstvom mentorja, sestavili dogovorjen model in ga sprogramirali.

Pridelajte vsaj 30 % več na enaki površini in z manj dela, torek, 28.3., ob 18:30, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Inflacija na področju ekoloških živil se giblje okrog 30 %. Bomo morali zaslužiti toliko več ali bomo “inflacijo” rešili z večjo lastno pridelavo in predelavo? Zagotovo lahko brez dodatnega dela pridelamo vsaj 30 % več, že zgolj s tem, da upoštevamo izkušnje in zvijače vrtičkarjev z dolgo kilometrino. Na to temo bo predavala Sanja Lončar. Vabljeni na “analogno” srečanje z objemi in pogledi iz oči v oči. Izvedeli boste veliko uporabnih nasvetov za Gorenjske razmere in tla na katerih morajo rasti naše rastline. Organizira društvo Samooskrbni.net v sodelovanju z Ljudsko univerzo Radovljico.

 

 

 

 

Dostopnost

Share This