BLOG

MLADI V AKCIJI

20/03/2023

Deževni ponedeljek smo popestrili s čokolado. Naš moto je bil košček čokolade na dan, odžene slabo voljo stran!  Da je čokolada hrana bogov smo torej preizkusili v Radolška Čokolada, kjer nam je lastnica predstavila svojo poslovno pot in odločitev, da pusti službo in se posveti izdelovanju čokolade. Že ob vhodu se začuti predanost, neverjetna ljubezen in strast do čokolade Hvaležni za to celovito doživetje čokolade.

Še ena super novica, ki nam je pričarala nasmeh na obraz je bila zmaga za posnetek z naslovom “Hrup škoduje”. Zveza Drustev Gluhih in Naglusnih Slovenije je organizirala nagradni natečaj za mlade z naslovom “Svet skozi moja ušesa”. Namen je ozaveščati mlajše generacije o vprašanjih in izzivih oseb z izgubo sluha, o preventivnem ravnanju na področju sluha in približati svet gluhih in naglušnih širši skupnosti ljudi. Skupaj z Mladinskim centrom Kamra in z zavodom Aspekt – Studio Slog smo pripravili kratek video, ki opozarja na škodljivost hrupa okoli nas.

Obiskali sta nas Mateja in Tina iz Labirinta. Po predhodnem ogledu filma z naslovom The Secret Life of Walter Mitty smo raziskovali lik igralca, ki na videz zgolj životari skozi rutino sodobnega vsakdana, a v glavi živi povsem drugačno življenje. Strinjali smo se, da nihče resnično ne ve, kako mogočne so sanje v naših glavah, dokler ne navdihnejo naše resničnosti. Več o naših sanjarijah pa bomo raziskali na naslednji ustvarjalni delavnici.
V petek je bil pester dan. Nekateri udeleženci so se udeležili Nacionalne konference mladinskega dialoga v Ljubljani – dialog mladih z mag. Tino Kosi, v. d. direktorice Urada RS za mladino. Na dogodku so mladi predstavili pobude, ki so nastale v sklopu projekta Mladinski centri za EU cilje mladih, in dobili priložnost, da izpostavijo svoje izzive, predlagajo rešitve in izrazijo svoje mnenje o duševnem zdravju mladih, zaposlovanju, stanovanjski problematiki in vključujoči družbi. Urad RS za mladino kot glavni koordinator Resolucije Nacionalnega programa za mladino 2023 – 2031 trenutno pripravlja ukrepe, ki so bili s strani mladih predlagani v evropskem letu mladih. Na dialogu smo skupaj pregledali, kaj je že bilo storjeno in kje lahko mladi še vedno prispevajo rešitve. Naj se sliši mnenje mladih!
Spet drugi pa so se udeležili delavnice zdrave prehrane. Obiskala nas je Alenka iz ZD Radovljica. Podučila nas je, da vse kar zaužijemo vpliva na našo kvaliteto življenja. Hrana je “gorivo” za naše možgane – poskrbimo, da bo kvalitetno. Kar smo se naučili v teoriji, kmalu prenesemo še v prakso. Se že veselimo naše kuharske delavnice.

Dostopnost

Share This