BLOG

DAN ZA SPREMEMBE NA LUR

27/03/2023

15. aprila 2023 bo v organizaciji Slovenske Filantropije že 14. leto potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Letošnje glavno sporočilo akcije je  Za(čutimo) dobro.

Tudi Ljudska univerza Radovljica se pridružuje Dnevu za spremembe. Že vrsto let smo prostovoljska organizacija. Prostovoljci delujejo v Medgeneracijskem centru Radol`ca in Bled, Mladinskem centru KamRa in PUM-O (Projektnem učenju mlajših odraslih).

DAN ZA SPREMEMBE, ZA (ČUTIMO) DOBRO NA LJUDSKI UNIVERZI RADOVLJICA

Kontaktna oseba: Mojca Šolar Perko, 041 762 616, lur.info@guest.arnes.si

SVETOVALNICA  ZA STAREJŠE, NITKA

SREDA, 12. APRIL, OD 10.00 DO 12.00, LJUDSKA UNIVERZA RADOVLJICA

Če potrebujete nasvet, informacijo, pogovor, ste v stiski, potem obiščite svetovalnico Nitko. Upokojeni socialni delavki, prostovoljki vam bosta svetovali o o možnih storitvah za starejše v Občini Radovljica, pomagali pri organizaciji ustrezne pomoči  ali vam svetovali v osebni stiski. Svetovalnica poteka  v sodelovanju s projektom Starejši za starejše, zato se lahko pridružite tudi kot prostovoljec/ka.

Za nasvet nas lahko tudi pokličete na telefon: 040 159 755 ali nam pišite: svetovalnica.nitka@gmail.com 

NEGA BOLNIKA NA DOMU, delavnica

PETEK, 14. APRIL, OB 17.00, ČEBELARSKI CENTER LESCE, ROŽNA DOLINA 50A

Bernarda Poklukar Novak, diplomirana medicinska sestra vam bo  predstavila kaj vse zajema nega na domu. Praktično vam bo pokazala kako obrniti bolnika v postelji, zamenjati posteljno perilo, umiti lasišče nepokretnemu ali sedečem na invalidskem vozičku. Praktična delavnica je namenjena usposabljanju prostovoljkam projekta Starejši za starejše kot tudi vsem ostalim. Delavnica poteka v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, območnim združenjem Radovljica.

Dostopnost

Share This