BLOG

POMLAD JE TU!

28/03/2023

Začetek pomladi smo izkoristili za raziskovanje skritih kotičkov naše prelepe Gorenjske. Obiskali smo slap Peračica, ki se nahaja blizu znanega romarskega središča, bazilike Marije Pomagaj na Brezjah.  Do slapu smo se odpravili po »poti miru«. Gre za lahko pohodno pot, ki pretežno vodi skozi gozd, tako da smo uživali v miru in naravnih lepotah. Slap zaznamuje značilna zelena barva, saj teče po andezitnem tufu (okamenel vulkanski pepel). Peraški tuf še danes krasi glavni portal ali okna marsikatere stare gorenjske domačije.

Bili smo tudi zelo ustvarjalni. Obiskala nas je namreč Neja iz Macrame Atelje in nam zaupala svojo poklicno zgodbo. Preden se je odločila za samostojno pot, je delala na banki. V nekem trenutku je začutila, da to delo ni več zanjo in da bi v življenju rada počela tudi kaj drugega. S pomočjo Youtuba se je začela učiti izdelovati makrameje. Sedaj v svojem delu neizmerno uživa in svoje znanje in veselje do te umetnosti ustvarjanja z vozli, rada deli tudi z drugimi. Pravi, da svoje službe ne bi zamenjala za nič na svetu. Na delavnici smo izdelali praktične obeske za ključe.

V zadnjem obdobju smo obeležili več svetovnih dni.  Svetovni dan Downovega sindroma, svetovni dan poezije ter svetovni dan lutkarjev. Pri nas smo se jih spomnili skupaj s prostovoljci iz Zavoda Manipura. Prostovoljca iz Turčije sta nam predstavila svojo državo in kulturo. Skupaj smo preživeli prelep dopoldan v športnem parku.

Dostopnost

Share This