BLOG

UNICEFOVE PUNČKE IZ CUNJ VAS ČAKAJO

28/03/2023

UNICEF-ove punčke iz cunj so eden od najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov pri nas. Izdelave unikatnih punčk in fantkov iz cunj se z veliko truda in ljubezni lotevajo prostovoljke in prostovoljci vseh generacij in iz vse Slovenije. Vsaka Punčka iz cunj predstavlja enega otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 30 evrov, kolikor stane cepljenje otroka proti osmim otroškim nalezljivim boleznim. Tako osreči trojno: izdelovalko oz. izdelovalca, obdarovanca (ali sebe) in otroka, ki mu reši življenje. S projektom je UNICEF Slovenija do leta 2023 omogočil cepljenje več kot 21.000 otrokom v državah v razvoju. Več o projektu na www.punckeizcunj.si.

V letu 2022 pa so se projektu pridružile tudi udeleženke Medgeneracijskega centra Radol`ca.  Ob sredah od 11.00 do 13.00 je čas, ko punčke iz cunj oživijo. Skupina za šivanje poteka pod mentorstvom Sonje Zupanc in Zlate Demšar, skupina za kvačkanje pa pod mentorstvom Branke Ogrizek. K sodelovanju je z veseljem pristopila tudi Pošta v Radovljici, kjer lahko punčke in fantke posvojite. Oglejte si galerijo punčk in fantkov, zagotovo vas bo kakšna očarala. Čakajo vas na pošti v Radovljici.

GTV, Gorenjska televizija je o nas posnela prispevek, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi. https://www.youtube.com/watch?v=eACNGMIxIk0&ab_channel=GTV-Gorenjskatelevizija

 

Dostopnost

Share This