BLOG

Napovednik MC Bled #april

04/04/2023

Sproščanje in regeneracija z zvokom, torek, 18.4., ob 20:00, telovadnica – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Delavnica z Mino Kunstelj: »Zvok je eden izmed najstarejših in najbolj naravnih načinov vzpostavljanja ravnovesja v človeku. Njegove dobrobiti so mnogotere: krepi življenjsko moč, masira in stimulira notranje organe, sprošča mišice in živčni sistem, izboljšuje cirkulacijo po telesu, poveča energetsko pretočnost, odpravlja stres in utrujenost, lajša bolečine in nas celostno uglašuje. Zvok je subtilna manifestacija, podprt z namero pa rojeva spodbudne rezultate. Zvočna meditacija je potovanje iz ZVOKA v TIŠINO. Vibracija gonga in drugih inštrumentov (himalajske posode, kristalna posoda, shruti, koshi, lira, školjka, kalimba…) ustvarja zvočni prostor, iz katerega se porodi tudi pesem, mantra ali intuitivno petje – odvisno od namena. Le-to oprto na starodavno altajsko znanje o vplivu delovanja določenih glasov in zvokov še posebej prebuja prisotnost in stik s samim seboj. Z znanstvenega vidika se ob doživljanju tovrstnih zvokov umiri možgansko valovanje, ki preide v alfa stanje, z valovanjem med 7 in 15 Herzov ali celo globlje, vse do theta in delta stanje sprostitve, kjer se spontano dogaja počitek na vseh ravneh. Usklajujeta in povezujeta se leva in desna možganska polovica, kar spodbuja proces kreativnosti in zdravje.« Zaradi omejene števila so prijave obvezne na mcbled@guest.arnes.si.

OD VRTA DO PRTA, četrtek, 20.4., ob 17:00, Vrt okusov pri Mateji Reš
Ker smo pred prazniki, bomo preizkusili dober recept za kremne rezine. Okrasili jih bomo s pomladnimi cvetovi. Naredili bomo še sirup iz forzicije, pa iz vijolic. Vabljeni pod kozolec na Vrt okusov (Zgornje Gorje 37).

POD MORJEM OKOLI SVETA, četrtek, 13.4., ob 18:00, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Ljudska univerza Radovljica vabi na multimedijsko projekcijo Pod morjem okoli sveta. Naš gost bo Andrej Voje, podvodni fotograf in snemalec, ki nas bo popeljal okoli sveta na zelo neobičajen način. Skozi fotografije in kratke filme nam bo predstavil neskončno modrino oceanov. V družbi delfinov, morskih psov, mant, kitov in ribjih jat se bomo potapljali ob pisanih koralnih grebenih. Vstop prost!

USTVARJALNO PLESNO POPOLDNE, četrtek, 13.4., ob 16:30, večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Vljudno vabljeni na ustvarjalno plesno popoldne, kjer bodo otroške umetnine zaplesale. Predstavili se bodo otroci iz otroške šole slikanja Gorje ter Plesne šole Miki. Gre za preverjeno šolo slikanja, ki deluje v Avstriji že več kot 50 let. Otroci so na tečaju risali poljubne motive, ki so plod njihove domišljije. Spremljevalci – prostovoljci so imeli pri tem podporno in svetovalno vlogo, otroke so vzpodbujali in jim pomagali pri dokončanju slike. V aprilu bodo njihove umetnine krasile 1. nadstropje Medgeneracijskega centra Vezenine Bled.
Za spremljevalni program na dogodku bo poskrbela Plesna šola Miki. Predstavili se bosta dve skupini. Najmlajši z dvema točkama ter starejša skupina, ki bo zaplesala del predstave, ki je še v nastajanju in sicer z naslovom Čarovnik iz Oza.

PREHRANA IN STARANJE, torek, 11.4. ob 15:00, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
V sodelovanju s Šolo zdravja predstavljamo predavanje Anje Mrhar, mag. inž. prehrane. Želja po dolgem življenju, ohranjanju zdravja in mladostnosti v poznih letih, je v človeštvu prisotna že od nekdaj. Razvoj znanosti, še posebno ved o zdravju, je tako v zadnjih 60 letih prispeval k približno 13 let daljši pričakovani življenjski dobi. Bolj kot o številu let pa je pomembno, da govorimo o zdravih in kakovostnih letih življenja. Teorij, zakaj se človek stara in kako prispevati k zdravemu staranju, je veliko, vse pa so vsaj posredno povezane s prehrano. Prehrana namreč z leti pomembno pridobiva na svojem pomenu pri preprečevanju bolezni in preprečevanju funkcionalnih izgub, ki omogočajo da počnemo kar nas veseli. Vabljeni! Vstop prost.

LEGO ROBOTIKA, sobota, 8.4. in 15.4., od 10.45 do 12.15, za otroke stare od 10 do 14 let, Medgeneracijski center Vezenine Bled – 2 prosti mesti,
razpisujemo tečaj lego robotike v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled. Delavnice potekajo ob sobotah, na štirinajst dni. Naslednja delavnica je na vrsti v soboto, 8. 4. 2023. Delavnice so plačljive. Otroci se s pomočjo Lego robotike spoznajo z računalništvom, naravoslovjem, tehnologijo in matematiko. Spodbuja sodelovanje otrok in učenje skozi realistično reševanje problemov. Otroci se bodo srečali z izzivom oziroma nalogo in nato v parih, pod vodstvom mentorja, sestavili dogovorjen model in ga sprogramirali.

NAMIZNE IGRE, petek, 7.4. in 21.4., 18:00 – 22:00, Kuhinja in klubska soba – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Štirinajst dni je naokoli in ta petek nadaljujemo z večerom namiznih iger. Pridružite se nam v odkrivanju različnih svetov, dogodivščin, strategij in smeha. Na voljo bo raznolik nabor sodobnih iger. Poznavanje iger ni potrebno, saj vam pravila lahko razložimo mi. Zadnja leta so namizne igre doživele preporod in nas bodo popeljale v svet zabave in dogodivščin. Dobrodošli posamezniki, pari in skupine vseh starosti. Vstop je prost! Druženje je primerno za vse starosti in norosti. Zaradi lažje organizacije so zaželene prijave na: https://forms.gle/MYN2KbhLqbdFUvPY8

DELAVNICA LIČENJA, četrtek, 6.4., ob 17:00, Klubska soba – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Delavnice potekajo prvi četrtek v mesecu. Tokrat bo na vrsti spomladanski make up.

VELIKONOČNI ARANŽMA, sreda, 5. 4., ob 10:00, Večnamenska dvorana – Medgeneracijski center Vezenine Bled
Praznični čas je pred vrati zato poživite svoj dom z velikonočnim aranžmajem! Z Bredo Rozman boste naredili velikonočne košarice.

Dostopnost

Share This