BLOG

VSEGA PO MALO

04/04/2023
Z vami delimo še nekaj naših ustvarjalnih, kulinaričnih in produkcijskih trenutkov iz prejšnjih dni.
Bili smo zelo ustvarjalni. Obiskala nas je Neja iz Macrame Atelje in nam zaupala svojo poklicno zgodbo. Preden se je odločila za samostojno pot in prisluhnila svoji ustvarjalni žilici je delala na banki. V nekem trenutku je začutila, da to delo ni več zanjo in da se da v življenju početi tudi kaj drugega. S pomočjo youtuba se je sama začela učiti delati makrameje, sedaj pa neizmerno uživa v tem in rada svoje znanje in veselje do te umetnosti ustvarjanja z vozli, deli tudi z drugimi. Pravi, da svoje službe ne bi zamenjala za nič na svetu. Pokazala nam je osnovno, preprosto vozlanje in izdelali smo praktične obeske za ključe.
Komaj čakamo, da nas ponovno obišče in nam pokaže še kaj novega.
Lepe spomladanske dni smo izkoristili za sprehod v naravo in nabiranje užitnih rastlih. Monika iz Polna cajna nam je pokazala, kaj vse lahko naberemo na kratkem sprehodu po Radovljici. Neverjetno koliko užitnih rastlin se najde, če imaš zraven poznavalca. Nabrali smo lakoto, rman, divji origano ali dobro misel, divji luk, divji korenček ter vsem poznane vijolice in trobentice. Seveda pa naš trud z nabiranjem ni bil zastonj, v naši kuhinji smo vse nabrano uporabili in pripravili namaze. Cvetove smo nasekljali in jih dodali sladkemu namazu na osnovi kisle smetane, ostalo zelenje pa smo dodali zmleti čičeriki in dobili slan namaz. Med sprehodom nas je Monika opozorila tudi na nekaj strupenih rastlin in nam pokazala podlesek, ki ga ljudje dostikrat zamenjajo za čemaš. Razlika je v tem, da podlesek ne diši po česnu in raste v šopih. Zato, nabiralci pozor!
Naša medijska delavnica je bila zelo uspešna!!! Sodelovali smo z Luksuz Produkcija, ki se posveča predvsem medijski vzgoji mladih ter produkciji socialno angažiranih dokumentarcev. Vsako leto skupaj s prostovoljci posnamejo preko 50 kratkih filmov, ki redno osvajajo nagrade tako na festivalih doma kot v tujini. Naši udeleženci in udeleženci Volunteering in Zavod Manipura so se preizkusili v različnih digitalnih orodjih vizualnega upovedovanja, snemanja in montaže. Skozi celoten proces nas je, z obilico dobre volje, vodil izkušen mentor Enej Mavsar. Hvala za vse! In upamo, da se kmalu spet vidimo. Nastale videe delimo v kratkem.

Dostopnost

Share This