BLOG

PREKINITEV FINANCIRANJA IN S TEM IZVAJANJA PROGRAMA PUM-O

13/04/2023

Obveščamo vas, da bomo s koncem meseca aprila prenehali izvajati program PUM-O Projektno učenje mlajših odraslih. Novih udeležencev tako ne moremo več sprejemati, zato pozivamo šole in druge inštitucije, da nam ne napotujete več udeležencev. V trenutno delujoči skupini je 23 udeležencev, ki jim pogodbe potečejo konec aprila, prav tako pa tudi zaposlenim mentorjem.

Do zadnjega smo upali, da bo program nemoteno potekal naprej, vendar se žal ni izšlo. Zadnji mesec smo poskušali preprečiti prekinitev na vse možne načine, pozivali in prosili pristojne na MDDSZ ter se za pomoč z dopisi in klici obračali na vse mogoče inštitucije, da se to ne bi zgodilo, a nam žal ni uspelo.

Dopise smo naslavljali na vlado, ministrstva, za pomoč prosili politike, župane, državne svetnike. Po mesecu prizadevanj, se je 6.4.2023 na MDDSZ odvil sestanek, kjer nam je minister Luka Mesec skupaj s svojimi sodelavci povedal, da se MDDSZ trudi urediti financiranje, da pa bo zagotovo prišlo do dvomesečne prekinitve financiranja programa. Nadaljeval naj bi se 1.7.2023. Vendar to ni popolnoma gotovo. Prekinitev naj bi torej trajala najmanj dva meseca, o čemer pa nimamo stoodstotnega  ustnega ali pisnega zagotovila.

Hkrati se zahvaljujemo za vso izrečeno in zapisano podporo predvsem nekdanjih udeležencev programa ter njihovih staršev, ki najbolj vedo kako pomemben je program za udeležence, ki ta trenutek obiskujejo program. Ponosni smo na vse in na vsakega posebej, na vaše dosežke in na to, kako ste si uredili življenje.

Objavljamo prvo izjavo nekdanje udeleženke programa PUM-O.

Srečno vsem!

 

 

Pozdravljeni.

Sem Jerneja Peternel

Izjavljam, da sem striktno proti ukinitvi, oziroma želji po zaprtju PUM-a v Radovljici. Namreč ta hiša je drugi dom marsikateremu otroku, najstniku, učencu, dijaku, študentu,…tudi meni je bil!

Tam notri dobijo otroci ljubezen, podporo in pozornost, medtem ko jo povsod drugje iščejo. Dobijo pomoč pri učenju, dobijo svoje “druge starše”, ki jih marsikdo potrebuje. Tudi jaz sem tam dobila  podporo. Pomagali so mi, da sem končala svojo srednjo šolo, in brez njihove pomoči mi ne bi uspelo. Poslušali so me in me razumeli, takrat ko sem to najbolj potrebovala. Zelo sem jim hvaležna. Zato prosim, ne naredite te napake! Če vam ni vseeno za otroke, najstnike, njihovo izobrazbo, njihova čustva, potem jih podpirajte, kot ste jih podpirali do sedaj. Če odvzamete pum, odvzamete varen dom številnim otrokom, odvzamete službo tako dobrim, toplim osebam, ki tam notri delajo in se trudijo za tuje otroke veliko bolj kot se marsikateri starš trudi za svoje. Vem, da se ponavljam, ampak kot sem napisala že večkrat PUMO NI LE USTANOVA ALI PROSTOR, JE VAREN TOPEL DOM!!

Lep pozdrav.

Neja

Dostopnost

Share This