BLOG

POLETNI POČITNIŠKI PROGRAM V MC BLED

12/05/2023

V Medgeneracijskem centru Bled že diši po poletnih počitnicah. Že 8. leto se trudimo pripraviti otrokom pester, zabaven in vsakemu posebej zanimiv počitniški program. Tokrat bomo izvedli 8 počitniških tednov, namenjenim otrokom od 6 do 14 let.

Program poleg znotraj različnih tem zajema še aktivno preživljanje počitnic, kopanje v Grajskem kopališču, potepanje v naravi, učenje različnih veščin, ustvarjalne delavnice, varstvo … Programi, ki so na sporedu od 8:00 do 16:00 vključujejo tudi kosilo.

Vsi programi se bodo izvajali v prostorih Medgeneracijskega centra Vezenine Bled ter okolici.

26. 6. – 30. 6. 2023 TEDEN DOGODIVŠČIN V NARAVI (ZASEDENO)
Podajte se na teden poln dogodivščin. Čaka vas vse od opazovanja narave, odkrivanja zanimivosti, igranja po gozdu, novih športnih iger, postavljanje bivakov, ustvarjanja iz naravnih materialov, skrivalnic in še in še. Ugotovili bomo, da v naravi lahko počnemo veliko zanimivih in zabavnih stvari.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00

3. 7. – 7. 7. 2023 SPROŠČENO V POLETJE (ZASEDENO)
Na delavnici »Sproščeno v poletje« bodo mladi in otroci lahko izrazili in obogatili svojo ustvarjalnost ter kreativnost. Ustvarjali bodo z barvami za steklo fun&fancy, das maso, fimo maso, s prstnimi barvami, ob lepem vremenu pa se bomo peš odpravili do Zake in se ohladili v jezeru. Vsi, ki se bodo udeležili delavnic, naj s seboj prinesejo malico, za pijačo in prigrizke bodo poskrbeli v Društvu Žarek.
Čas: Program poteka od 8.00 do 14.00

10. 7. – 14. 7. 2023 POLETNI RADIO Z ANO PIRIH (80 €)
Poletni julijski teden bomo v Medgeneracijskem centru Bled popestrili z radijsko delavnico, kjer boste lahko ustvarili in posneli svojo oddajo za poletne počitniške dni.
Počitniški teden med 10. in 14. julijem bo primeren za vse klepetulje. Za vse tiste, ki radi govorite, pišete, berete ali si izmišljujete zgodbe, pravljice, novičke. V julijskem tednu poletnih počitnic boste lahko prišli na svoj račun in svoj klepetuljasti talent uporabili v pravi namen. Naučili se boste ustvarjati radijsko oddajo, prispevke, spoznali boste radijsko snemalno opremo, mikrofon in kako se ga pravilno uporablja. Vaše počitniško razigrane ideje bomo posneli v poletni radijski oddaji za vaše starše in prijatelje. Dobrodošli pred naš poletni radijski mikrofon.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00

17. 7. – 21. 7. 2023 ZAPLEŠIMO SKUPAJ (ZASEDENO)
Za ples v tem tednu bo poskrbela Mateja Mihelič, vodja plesne šole MM Studio Eleven. Poletna plesna šola je namenjena otrokom od 6. do 12. leta. Namenjena vsem, tudi tistim, ki se bodo s plesom spoznavali prvič. Skupaj bomo preživeli zabaven plesni teden. Spoznali pravljično jogo za otroke. Učili se bomo novih plesnih koreografij, se zabavali in sklepali nova prijateljstva.
Ples nas osrečuje, združuje in riše nasmehe na obraz.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00

24. 7. – 28. 7. 2023 1, 2, 3 ŠPORTAJ Z NAMI TUDI TI (ZASEDENO)
Za zdravo telo, greste lahko na kolo ali pa… se nam pridružite na enem izmed naših najbolj razgibanih tednov, kjer bodo športni pedagogi in animatorji poskrbeli, da nam ne bo vroče samo zaradi poletnih visokih temperatur. Spoznavali in preizkušali bomo različne športne discipline, migali na različnih lokacijah, razvijali motoriko ter se prepustili novim športnim dogodivščinam.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00

31. 7. – 4. 8. 2023 SLIKARSKA KOLONIJA Z LUČKO ŠPAROVEC (ZASEDENO)*
Slikarska kolonija poteka v organizaciji akademske slikarke Lučke Šparovec in je namenjena otrokom od sedmega leta naprej. Program zajema spoznavanje različnih risarskih in slikarskih tehnik, spodbujanje otrokove ustvarjalnosti skozi proces spoznavanja likovne umetnosti, razvijanje lastne likovne govorice, predstavitev likovnega zapisa v osebnem slogu, ugotavljanje pomena risanja in slikanja kot osnove za vse druge likovne dejavnosti. Cena kolonije je 135 € na osebo in vključuje kosilo.
Čas: Program poteka od 10.15 do 13.30

3. 8. 2023 DAN ZA LEGO ROBOTIKO (10 €)
En dan med počitnicami bo namenjen tudi Lego robotiki. Otroci se s pomočjo Lego robotike spoznajo z računalništvom, naravoslovjem, tehnologijo in matematiko. Spodbuja sodelovanje otrok in učenje skozi realistično reševanje problemov. Otroci se bodo srečali z izzivom oziroma nalogo in nato v parih, pod vodstvom mentorja, sestavili dogovorjen model in ga sprogramirali.
Tečaj bo potekal v 2 skupinah:
od 9.00 do 10.30 za otroke stare od 6 do 10 let; (ZASEDENO)
od 10.45 do 12.15 za otroke stare od 11 do 14 let.
Če bo več zanimanja, bomo razpisali dva termina.

21. 8. – 25. 8. 2023 MOZAIK OD A DO Ž Z URŠKO AMBROŽIČ POTOČNIK* (ZASEDENO)
MOZAIČNI TEDEN z Urško Ambrožič Potočnik – od 7 let naprej. Letos bodo otroci mozaik izdelovali cel teden. Urška jih bo popeljala skozi celoten kreativen proces, od iskanja idej do dizajniranja ter izvedbe. Zaradi individualnega pristopa bodo otroci razdeljeni v dve skupini. Poleg mozaičenja pa bo še vedno dovolj časa za ostale poletne sproščujoče aktivnosti.
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00

28. 8. – 31. 8. 2023 PLESNO AKROBATSKI TEDEN (65 €)
Moj Klub vas bo za konec počitnic razveselil s plesno akrobatskimi veščinami. Preizkusili se boste lahko v hip hopu, jazz dance-u, plesu na obroču in drogu. Zabavali se boste z različnimi športno zabavnimi igrami, se okrasili z bleščečimi tatooji …
Čas: Program poteka od 8.00 do 16.00

Število mest na počitniških tednih je omejeno, zato so prijave obvezne na: mcbled@guest.arnes.si. Ob prijavi navedite ime in priimek, na kateri teden prijavljate otroka in njegovo starost. Prijave zbiramo do 12. 6. 2023 oz. do zapolnitve prostih mest.

Cena za drugega otroka (razen pri programih označenih z *) znaša 70 eur.

Program sofinancirata občina Bled in občina Gorje.

Pridržujemo si pravico do sprememb.

Dostopnost

Share This