BLOG

ČAS POMLADI – KO AKTIVIRAJO SE TUDI MLADI

15/05/2023

Z našimi PUM-Ovci smo se udeležili medpumovskega šahovskega turnirja, ki so ga super organizirali v Pum-u Ljubljana. Zmaga je ostala v Ljubljani, drugo in tretje mesto pa smo osvojili mi. Na turnir je prišel tudi šahovski velemojster Niko Praznik in pohvalil dobro igro vseh tekmovalcev. Naučili smo se veliko o organizaciji, pomembnosti psihološke priprave na šahovsko partijo, razvijali analitično razmišljanje in se uspešno mrežili.

V eni izmed potopisnih delavnic smo spoznali Severno Irsko, ki je del Združenega kraljestva na severovzhodu Irskega otoka. Po zadnjem štetju ima ta država/pokrajina/regija malo več kot milijon prebivalcev, ki se dokaj strogo ločujejo na katoliško in protestantsko prebivalstvo. Gostili smo mlado študentko Chrissie, ki nam je podrobno predstavila svojo državo in kulturo. Izkoristili smo tudi lepo vreme in se sprehodili do bližnjega Volčjega hriba.

Z našo praktikantko Mašo smo raziskovali mite o spolnosti. Pumovci so pripravili kar precej vprašanj na to temo in razvila se je zanimiva debata.

Zavod Manipura je obiskala nova skupina prostovoljcev, s katerimi smo preživeli športno dopoldne. Komaj že čakamo naslednje skupno druženje, ko nas bo ena izmed prostovoljk, ki prihaja iz Španije, vpeljala v meditativni svet joge.

Nismo pa smeli manjkati na otvoritvi TVU – Tedni vseživljenjskega učenja na Ljudski univerzi v Radovljici, ki trajajo od 15. maja do 18. junija, so se začeli!!! TVU so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njimi opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih. Naše sodelavke na LUR-U so TVU otvorile na sladek način – na stojnici so ponujale palačinke!

Dostopnost

Share This