BLOG

NE ČAKAMO NA MAJ

30/05/2023

V Tednu vseživljenjskega učenja je bilo pestro tudi na PUM-U.

Obiskali so naš naši znanci, prostovoljci iz Zavoda Manipura, udeleženka Nataša iz Španije nas je ob spremljavi glasbe vodila skozi različne telesne položaje – asane. S pravilnim in usmerjenim dihanjem tekoče prehajamo v različne položaje, kar pomiri telo ter vzbuja občutek svobode in notranjega miru.

Edinstven izziv nas je čakal na Bledu, kjer smo vsi uspešno pobegnili iz sobe pobega The Game Escape Room Bled. Za nagrado pa smo si privoščili nekaj sladkega v Slaščičarna Zima. Ker je zunaj deževalo je bil dan idealen prav za to.

Ob nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je bil posvečen vlogi prostovoljstva pri ohranjanju duševnega zdravja, smo se, ponovno v družbi prostovoljcev iz zavoda Manipura, povzpeli na Sv. Petra nad Begunjami in še dlje do Sankaške koče ter poskrbeli tako za svoje duševno kot tudi telesno zdravje.

Vrhunec naših majskih dogodivščin je bil zagotovo piknik, ki smo si ga privoščili v prijetnem vzdušju piknik prostora v bližini Save, ki nam ga je velikodušno odstopil Jurij iz Paintball Bled. Najbolj vztrajni smo tja in nazaj odšli kar peš. Preživeli smo razigrano dopoldne ob dobrotah z žara, glasbi, igranju odbojke in družabnih igrah. Posladkali smo se tudi s torto, saj je kar nekaj Pumovcev pred kratkim praznovalo rojstni dan. Piknik smo v znak dobrega sodelovanja in skorajšnjega zaključka šolskega leta organizirali skupaj s sodelavci in prijatelji iz zavoda Labirint.

Obiskali smo tudi javni zavod Cene Štupar – CILJ – Center za izobraževanje Ljubljana, kjer smo prikazali medgeneracijsko sodelovanje med mladimi in starejšimi. V kuhinji smo izmenjevali znanje, skuhali zelenjavno čorbico z waseršpacli in spekli palačinke. Če vas zanima, kako smo uživali, si poglejte oddajo Jutro na Planetu (z dne 30. 5. 2023) in pa Tednik na RTV SLO, ki bo na ogled v ponedeljek 5. 6. 2023.

Dostopnost

Share This