BLOG

PUM-O+ SKOK V POLETJE

03/07/2023

Zadnjih 14 dni je bilo pri nas kar pestro. Konec šolskega leta smo začinili s povečano mero učenja in seveda priprav na sproščeno obdobje poletnih počitnic. 🙂

Obiskala sta nas Sara in Matija iz Mirovnega inštituta – Inštituta za sodobne družbene in politične študije. Gre za neodvisni in neprofitni raziskovalni zavod, ki je bil ustanovljen z vero v mirno reševanje konfliktov, enakost in spoštovanje človekovih pravic. Inštitut si z znanstveno-raziskovalnim delom in javnimi akcijami prizadeva za odprto skupnost sposobno kritičnega mišljenja. V okviru projekta Aktiviranje nenasilnih moškosti izvajajo posvetovanja z mladimi in s stroko o spolni socializaciji fantov v povezavi z nasiljem ter pregledujejo preventivne prakse drugih evropskih državah. Projekt izhaja iz stališča, da je tradicionalna spolna socializacija fantov in moških pomemben vir nasilja na podlagi spola.

Vojašnica Petra Petriča v Kranju nam je odprla svoja vrata, da smo lahko pobližje spoznali poklic vojaka. Ogledali smo si nekaj krajših posnetkov raznih aktivnosti, ki jih izvaja slovenska vojska. Pokazali so nam tudi vojaška vozila in nekaj opreme, ki se uporablja v primeru kemičnega napada. Seznanili so nas tudi s štipendiranjem, z raznimi tabori, s prostovoljnim in poklicnim služenjem. Hvala stotnikoma, gospe A. Kožar in gospodu J. Karničar za predstavitev, ter hvala gospodu majorju Juretu Ferbežarju za topel sprejem.

Sveže in za vsakega gosta je bilo tudi naše geslo – naši Pumovci so se spremenili v prave žar legende. Malo nam je zagodlo vreme in čebele, a so se super znašli ter poskrbeli, da nismo ostali lačni.

Eno izmed delavnic smo namenili reševanju konfliktov. Mi smo se z Moniko Stojc veliko spraševali o njih, jih poskušali razumeti, obvladovati in vsaj malo reševati. Pred nami je še veliko vrst tehnik reševanja konfliktov, tako da zaenkrat še ne razmišljamo o najemu odvetnikov.

Vam kmalu poročamo več o našem poletno počitniškem programu. 🙂

Dostopnost

Share This