BLOG

Misija nemogoče je uspela!

14/07/2023

Misija nemogoče je uspela! Naša dva “zelenjavna” tima – zelje in radič sta se odlično odrezala. Udeleženci so predlagali in sestavili več aktivnosti za naslednji teden. Obogatili smo našo YouTube play listo s predlogi lokalcev – policistov iz Policijska Postaja Radovljica in poslovodkinje Mercatorja Radovljica. Dokazali smo, da se znamo dogovoriti, delati kot skupina, poslušati in postaviti zase, če le hočemo.

Obiskali smo tudi Pum-o+ Koper, kjer so nas toplo sprejeli in nas pogostili s slastnimi palačinkami. Po druženju v njihovih prostorih, smo se skupinsko odpravili na mestno plažo. Bil je reeees vroč dan, zato je bilo morje, kot privid, ki se nam kaže že cel mesec. Prebrali smo tudi, da vdihavanje svežega zraka lahko zasvoji, kar razloži, zakaj smo pumovci tako radi v naravi.

S prostovoljci iz zavoda Manipura smo obiskali grad Kamen in mu dodali novo medkulturno dimenzijo. Na grajskem »igrišču« smo preko spoznavnih iger raziskovali glasbo Irske, kulinariko Madžarske, ter značilnosti Portugalske (brez prepovedanih besed – Ronaldo in Porto). Število odkritih dejstev se je razlikovalo med skupinama, važno pa je, da smo s predstavitvijo posamezne skupine, vsi spoznali vse.  Spet smo se naučili nekaj novega… Ste na primer vedeli, da je Rubikova kocka del madžarske kulinarike? Tudi mi ne, smo se pa zabavali 😉.

Na Pumo+ Radovljica se med poletjem odvija veliko zanimivih stvari, tedni pa nam prehitro minevajo. Med drugimi smo prostore delili z osnovnošolci, ki v našem mladinskem centru obiskujejo poletne aktivnosti. Najbolj smo uživali, ko smo za »kamrovce« pripravili presenečenje – pinjato polno sladkarij!

Bi se nam rad pridružil? Sedaj imamo osvežen program PUM-O+! Nisi dokončal/a srednje šole, nisi v službi? Pa si star/a najmanj 15 let in mlajši/a od 29 let? Pohiti in se nam pridruži!

MESTA SO OMEJENA, udeleženci pa ste opravičeni do povrnitve potnih stroškov in nagrade za aktivnost.

Kontakt:

041 317 693,

04 537 24 30

Elektronska pošta:

pum@siol.net

 

 

Dostopnost

Share This