BLOG

FLETNO POLETNO

04/08/2023

Ta teden nas je narava prijetno osvežila in nam namenila dva dokaj sončna dneva za sproščanje v naravi ter nabiranju nove energije za prihodnje mesece. Odpravili smo se do Fuxove brvi, kjer so bolj pogumni zaplavali v prijetno hladni Savi, drugi pa so uživali ob sproščenem vzdušju in lepi naravi. Prijeten sprehod je bil tudi do Šobca, kjer se je za kopanje v jezeru opogumilo že več mladih.

V deževnih dneh smo se posvetili raznim delavnicam, debatam in praznovanjem rojstnih dni naših prostovoljcev. Maša nam je pripravila zanimivo delavnico na temo o spolnosti, kjer udeležencem ni zmanjkalo vprašanj. Preko raznih interaktivnih iger smo razvijali skupinsko dinamiko. Sodelavka Jasmina pa nas je preko potopisnega predavanja popeljala na Islandijo.

V četrtek smo priskočili na pomoč pogumni in vztrajni Mateja Reš v Vrt okusov – Garden of tastes. Neurja so ji v zadnjem času prizadejala precejšnjo škodo na posestvu. Težko si predstavljamo, kako v hipu lahko izgubimo vse s trudom prigarane pridelke, od katerih je odvisno posameznikovo preživetje. Vsaka taka oblika pomoči pa je za vse nas pomembna izkušnja, iz katere črpamo mnogo znanj ter prijateljskih vezi. Palačink pa tudi ni nikoli preveč.  Ker je v slogi moč, so se nam pridružili tudi prostovoljci iz Volunteering in Zavod Manipura.
Srčno si želimo in upamo, da nam narava v prihodnje prizanese ter doprinese!

Bi se nam rad pridružil? Sedaj imamo osvežen program PUM-O+! Nisi dokončal/a srednje šole, nisi v službi? Pa si star/a najmanj 15 let in mlajši/a od 29 let? Pohiti in se nam pridruži!

MESTA SO OMEJENA, udeleženci pa ste opravičeni do povrnitve potnih stroškov in nagrade za aktivnost.

Kontakt:

041 317 693,

04 537 24 30

Elektronska pošta:

pum@siol.net

Dostopnost

Share This