BLOG

Sanjavi in poletni Pumovci

25/08/2023
Za poletje 2023 smo si zadali, da ga bomo poskusili preživeti čim bolj sproščeno in v znamenju pridobivanja novih izkušenj ter spretnosti. Poleg učenja, predmetnih, popravnih izpitov ter mature smo v zadnjih dneh počeli različne stvari.
Vsi nekaj sanjamo, zato smo izdelali vsak svoj zemljevid sanj. Čeprav obstaja veliko teorij, ki pojasnjujejo, zakaj sanjamo, nihče ne razume povsem njihovega namena ali kaj točno sanje pomenijo. Dokazano pa je, da s svojo »močjo« zelo vplivajo na človekovo duševno stanje, čeprav se tega večina ne zaveda. Sodobni človek svoje sanje pogosto pozablja, ker smo naučeni zanikati vrednost lastne notranje modrosti.  Z našimi zemljevidi nam naše sanje ne bodo več nedosegljive! Sanje sedaj še pretvorimo v cilje pa smo na pravi poti.
Skupaj s prostovoljci iz zavoda Manipura smo uživali v razgledih iz alpske pravljice na dopoldanskem izletu na Bled. En dan so se nam pridružili še pumovci iz Ljubljane. Peljali smo jih na ogled Medgeneracijskega centra Vezenine Bled, nato pa smo se odpravili na kopališče ob jezeru, kjer smo uživali v osvežitvi.
Skupina naših udeležencev se je udeležila mladinske izmenjave Agrikultura 4, ki jo organizira Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož.
V naslednjih dneh se bodo seznanili z najnovejšimi trendi na področjih kmetovanja, kmečkega turizma in uporabe sodobnih tehnologij.  Opremili se bodo s potrebnimi znanji, veščinami, idejami ter motivacijo in povečevali možnosti samozaposlitve v domačem ruralnem okolju. Velik problem je namreč migracija mladih v večja mesta, zato kmetijska zemljišča ostajajo neizkoriščen potencial. Istočasno bodo uživali v čudoviti pokrajini, družbi vrstnikov iz Španije, Romunije in Italije, ter navezali pomembne stike.
Sončen poletni pozdrav z naše strani. 😉

Dostopnost

Share This