BLOG

Vadba 1000 gibov v Vinici

04/09/2023

V soboto, 2. septembra 2023, je v Vinici potekalo vseslovensko srečanje skupin Društva Šola zdravja. Belokranjci so udeležence pričakali s tradicionalno belokranjsko pogačo in jih usmerili do različnih stojnic, kjer so lahko preizkusili svojo zmogljivost, izmerili krvni tlak in raziskovali raznoliko ponudbo.
Zbrano druščino je najprej nagovorila predsednica društva Zdenka Kavčič in župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je izrazil svoje navdušenje nad jutranjo vadbo in se dotaknil pozitivnih učinkov vaj na zdravje. Direktorica direktorata za javno zdravje pri Ministrstvu za zdravje Vesna Marinko je poudarila pomen medsebojnih odnosov in izrazila podporo društvu. Sledila je skupna jutranja vadba “1000 gibov” pod vodstvom mladega kineziologa Simona, obogatena z zabavnimi komentarji.
Srečanja se je udeležilo približno 1700 udeležencev, dva avtobusa so predstavljali tudi udeleženci Ljudske univerze Radovljica s skupinami iz Radovljice, Lesc, Vrbnj, Podnarta, Bleda, Bohinjske Bele, Bohinja.

Po uradnem delu prireditve in kosilu so se udeleženci odpravili na različne aktivnosti, kot so pohodi ob Kolpi, ogledi krajev in muzejev ter sodelovanje v različnih delavnicah, ki so jih izvajali različni strokovnjaki. Nastopila je tudi folklorne skupine KUD Vinica, ki je prireditev popestrila s tradicionalno belokranjsko nošo.

Družabno-telovadni dan v Vinici so zaključili polni energije in novih prijateljstev, obogateni z nepozabnimi spomini na čudovit kraj v Sloveniji.

Dostopnost

Share This