BLOG

MI, VI IN NARAVA S SANELO PERESCIUTTI

06/09/2023

»Življenje ni vedno lahko, je pa lahko enostavno. Le mi si ga brez vsake potrebe zakompliciramo. Ne bom rekla, da je preprosto kot pasulj …

Ni pa niti približno tako zapleteno, da ga ne bi mogel povsem dovolj dobro doumeti prav vsak od nas.« (Sanela Peresciutti)

 

MI, VI IN NARAVA, Sanela Peresciutti, dr. med.

Dandanes se veliko govori o stresu, depresiji, motiviranosti, odnosih v službi in doma. Sanela Peresciutti (ex. Banović) v svojem predavanju poudarja pomembnost psihološke kleti v vsakdanjem življenju in zakaj na njo ne smemo pozabiti ter kakšna je vloga toksične misli. Psihološko zdravje je umetnost in mistika ter pomemben del zdrave strukture osebnosti. Dober odnos do sebe in drugih vpliva na naše življenje, posebno na zdravje. Osebnostni in socialni potenciali so potrebni za vzdrževanje psihološkega zdravja in uspešno reševanje problemov. Sproščeno stanje telesa in duha namreč upočasnjuje srčni utrip in znižuje krvni tlak ter tako pospešuje prekrvavitev večjih mišic in zmanjšuje njihovo napetost.

Kako pa vse to lahko povežemo z naravo, pa boste izvedeli na predavanju z naslovom Mi, vi in narava. Pridružite se nam!

 

Sanela Peresciutti (ex. Banović), doktorica medicine, je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se dodatno izobražuje in usposablja s področja psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici. Od leta 1997 je sodelovala na več seminarjih, delavnicah, konferencah in festivalih na naslednje teme: komunikologija, mediji, novinarstvo, politika, družbena vprašanja, religija, medicina, limfna drenaža v Republiki Južna Afrika, Rusiji, Zimbabveju, Mehiki, ZDA, Estoniji, Finski, Franciji, Italiji, Avstriji, Luksemburgu, Nizozemski, Belgiji, Danski, Nemčiji, Švici, Romuniji, Egiptu, Turčiji, Bolgariji, Španiji, Madžarski in na Norveškem. Je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Njena največja strast je govoriti o emocionalnih možganih. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto naključno objema. Njena želja je motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.

 

Predavanje bo v sredo, 4. 10. 2023, ob 18. uri v Linhartovi dvorani v Radovljici.  

Cena predavanja: 15 EUR (plačate po predračunu, ki ga dobite po prijavi)

OBVEZNE PRIJAVE: https://forms.gle/QvC85hrJdab49SYF8 ali na lur@guest.arnes.si, 040/810-467

Utrinki iz junijskega predavanja: https://lu-r.si/2023/06/02/340161/

Dostopnost

Share This